مجله اینترنتی تحلیلک

شنبه/ 1 اردیبهشت / 1403
Search
Close this search box.
دریاچه گهر

دریاچه گهر لرستان نگین اشترانکوه

دریاچه گهر که با نام "نگین اشترانکوه" در سراسر کشور شهرت پیدا کرده است، یک دریاچه کوهستانی در استان لرستان با آب شیرین و دائمی است که در ارتفاع ۲۳۵۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است.

همراهان همیشگی مجله اینترنتی تحلیلک، در این بخش قصد داریم با معرفی اماکن گردشگری ایران در خدمت شما باشیم. امیدواریم که شما عزیزان بتوانید به این اماکن زیبا سر بزنید و خوشحال می شویم که تجربه های خودتان را با ما به اشتراک بگذارید. این مطلب به معرفی دریاچه گهر استان لرستان اختصاص دارد.

دریاچه گهر

دریاچه گهر کجاست ؟

دریاچه گهر که با نام “نگین اشترانکوه” در سراسر کشور شهرت پیدا کرده است، یک دریاچه کوهستانی در استان لرستان با آب شیرین و دائمی است که در ارتفاع ۲۳۵۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است.

این دریاچه به دو بخش تقسیم می‌شود؛ بخش بزرگ دریاچه (به نام کله گهر) و یک بخش کوچک‌تر (به نام کره گهر). وسعت دریاچه بزرگ گهر حدود ۱۰۰ هکتار است و عمق آن بین ۴ تا ۲۸ متر متغیر است. طبیعت فوق‌ العاده اطراف دریاچه جاذبه ‌های این مکان چشم‌ نواز را بیشتر کرده است.

بیشتر بخوانید: تنگه کافرین ایلام

هنوز مشخص نشده است که دریاچه گهر لرستان دقیقاً چگونه تشکیل شده است اما طبق تحقیقات انجام شده و با توجه به قرار گرفتن این دریاچه بر روی یک گسل، این احتمال وجود دارد که این دریاچه بر اثر زلزله عظیم در سال ۱۲۸۷ در دشت با بزرگی بیش از ۷ ریشتر و براثر لغزش سنگ‌ها ایجاد شده است.

دریاچه گهر

دریاچه گهر (نگین اشترانکوه)

جالب است بدانید یک زمین شناس اتریشی به نام “آ-رودلر” اولین کسی است که در سال ۱۸۸۸ میلادی موفق به کشف گهر شده است بعد از او محققی به نام ایزابلالوسی بیشوپ در سال ۱۸۹۰ بعد از سه ماه اقامت در کنار دریاچه و انجام تحقیقات مختلف، دریاچه گهر را به سراسر جهان معرفی کرد. تا امروزه این دریاچه کوهستانی شهرت جهانی پیدا کرده است.

آب این دریاچه فوق‌العاده زلال است، تا جایی که در مکان‌ های کم‌ عمق می‌تواند کف دریاچه را به خوبی مشاهده کرد. با وجود آب زلال و بستر سنگی دریاچه و همچنین بازتاب نور، دریاچه گهر به رنگ فیروزه‌ای دیده می‌شود.

دریاچه گهرآب حاصل از سر ریز دریاچه بزرگ ابتدا وارد دریاچه کوچک شده، سپس به سمت دره‌ های رشته‌ کوه اشترانکوه سرازیر می‌شود. ساحل این دریاچه هم به صورت صخره‌ ای و هم به صورت ماسه‌ ای است که امکان شنا در دریاچه در قسمت‌ های ماسه ‌ای وجود دارد. علاوه بر شنا امکان قایقرانی در دریاچه بزرگ نیز وجود دارد.

دریاچه کوچک‌ تر گهر که در فاصله ‌ای ۲ کیلومتری از دریاچه بزرگ ‌تر قرار گرفته است، ۵ کیلومتری وسعت دارد. بیشتر بخش‌های دریاچه کوچک باتلاقی است و متوسط عمق آن به ۲ متر می‌رسد. میزان آب موجود در هر دو دریاچه گهر وابسته به میزان بارزش سالانه است، به عبارت دقیق‌ تر باید گفت، بارش‌های سالانه منبع تأمین آب دریاچه گهر هستند.

بیشتر بخوانید: جنگل ارسباران از جاذبه های طبیعی تبریز

علاوه بر قزل‌آلا این منطقه زیستگاه آبزیان دیگر مانند لاک پشت و قورباغه و حیوانات وحش دیگری از جمله قوچ و میش، بزکوهی و خرس قهوه‌ای، گرگ، روباه، گراز و خرگوش، و انواع پرندگان مانند کرکس، عقاب و کبک و شاهین زرد و گونه‌های دیگر حیوانی است.

خوشبختانه منطقه گهر منطقه‌ای حفاظت شده است، بنابراین زیستگاه امن و مطمئنی برای حیوانات منطقه به شمار می‌رود.

دریاچه گهر

دریاچه گهر لرستان

پوشش گیاهی گهر مانند دیگر مناطق رشته کوه اشترانکوه شامل گونه‌های بلوط، بید، بادام وحشی، پسته وحشی، سرو کوهی، زبان گنجشک، گون و آویشن و پونه کوهی و … است.

البته در فصل بهار و اوایل تابستان می‌توان در این منطقه گل‌های کوهی مخصوصاً گل شقایق و لاله واژگون را در مسیر رسیدن به دریاچه مشاهده کرد.
دسترسی به دریاچه گهر به وسیله خودرو از طریق شهر دورود امکان‌پذیر است که نزدیک ترین راه برای دسترسی به این دریاچه است. راه شکافی‌ هایی که اخیرا انجام شده، باعث دسترسی آسان به این دریاچه شده است.

بیشتر بخوانید: پل معلق مشگین شهر اردیبل / بزرگترین پل کابلی خاورمیانه

ماه ‌های تیر و مرداد بهترین زمان سفر به این دریاچه‌ است. یکی از دره‌ های بسیار زیبا اطراف دریاچه گهر به دره نی‌گاه معروف است که پوشیده از شقایق‌ های رنگی و لاله واژگون است.

برای دیدن آدرس دقیق دریاچه گهر بر روی نقشه اینجا کلیک کنید.

تصاویر دریاچه گهر (نگین اشترانکوه)

دریاچه گهر

دریاچه گهر

دریاچه گهر

دریاچه گهر

دریاچه گهر

دریاچه گهر

دریاچه گهر

دریاچه گهر

مجله اینترنتی تحلیلک

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x