مجله اینترنتی تحلیلک

پنجشنبه/ 9 فروردین / 1403
Search
Close this search box.
دکلره مو چیست

دکلره مو چیست ؟ / هرآنچه باید در مورد آن بدانید

دکلره کردن مو امروزه به یکی از اصلی ترین روش های رنگ کردن مو تبدیل شده است که اغلب خانم هایی که علاقه به رنگ های فانتزی و بلوند دارند از آن استفاده می کنند. دکلره مو در کنار زیبایی که دارد برای موها ضرر دارد. پس بهتر است قبل از استفاده از دکلره مو با آن آشنا شوید و بدانید دکلره چیست و چگونه انجام می شود.

دکلره مو چیست ؟

دکلره کردن مو امروزه به یکی از اصلی ترین روش های رنگ کردن مو تبدیل شده است و اغلب خانم هایی که علاقه به رنگ های فانتزی و بلوند دارند از آن استفاده می کنند.

دکلره مو در کنار زیبایی که دارد برای موها ضرر دارد. پس بهتر است قبل از استفاده از دکلره مو با آن آشنا شوید و بدانید دکلره چیست و چگونه انجام می شود.

با ما همراه باشید تا در ادامه به مزایا و معایب دکلره مو بپردازیم.

دکلره مو چیست

دکلره مو چیست؟

نام دیگر دکلره مو بلیچینگ است. در این روش رنگدانه های مو رنگ طبیعی خودشان را از دست می دهند و بعد از آن می توان هر رنگی که دوست دارید بر روی آن بگذارید.

به بیان دیگر در بلیچینگ مو رنگ های تار موها از بین رفته و همه رنگ های فانتزی یا روشن بر روی مو قرار می گیرد.

ابزار و مواد مورد نیاز برای دکلره مو

پودر دکلره

پودرهای دکلره در انواع و برندهای مختلفی در بازار وجود دارد، اما بطور کلی به سه گروه تقسیم می شود:

پودر دکلره آبی

این نوع قویترین پودر موجود در بازار است که فقط برای دکلره کامل مو و موهای کاملا مشکی استفاده می شود. برای هایلایت نباید از پودر دکلره آبی استفاده شود. در صورت استفاده با فویل، سریع داغ شده و احتمال صدمه زدن به مو در این وضعیت بیش تر می شود در نتیجه کنترل کار سخت تر است.

پودر دکلره بنفش

روند شیمیایی ضعیف تری دارد و اغلب برای دکلره کردن موهای صورت و بدن استفاده می شود. اما برخی افراد برای موهای حساس نسبت به دکلره یا هایلایت نیز از این نوع استفاده می کنند.

پودر دکلره سفید

این رنگ دکلره، ملایم تر از انواع دیگر است و سرعت فرآیند شیمیایی متوسطی دارد؛ به همین دلیل برای انجام دکلره در هایلایت با فویل بهترین گزینه است.

اکسیدان

کامل کننده رنگ مو و پودر دکلره است که به عنوان یک کاتالیزور بسیار مهم در فرآیند شیمیایی رنگ کردن محسوب می شود. ۳ گروه اکسیدان با ویژگی های مخصوص خود وجود دارد:

اکسیدان %۶ (شماره ۱) : برای دکلره کردن موهای صورت و بدن، برای رنگ کردن موها و گاه برای هایلایت و دکلره موهای بسیار نازک و آسیب پذیر استفاده می شود.

اکسیدان %۹ (شماره ۲) : معمولاً برای هایلایت ها و دکلره کردن جنس موی معمولی (نه خیلی نازک و نه خیلی ضخیم) استفاده می شود.

اکسیدان %۱۲ (شماره ۳) : این شماره اکسیدان برای هایلایت و دکلره موهای خیلی زمخت که به آسانی رنگ باز نمی کنند استفاده می شود. مثلا موهای به رنگ مشکی و قهوه ای بسیار تیره نسبت به مواد دکلره واکنش کمتری نشان می دهند.

دکلره مو چیست

مواد دکلره مو چیست؟

  • تونر که برای تمیز کردن رنگ موی نارنجی اولیه و تبدیل آن به رنگ موی موردپسند استفاده می شود.
  • یک ظرف پلاستیکی برای به هم زدن مواد
  • فرچه پلاستیکی برای به هم زدن مواد
  • شامپو و کاندیشنر برای شستشو موها
  • دستکش، پیش بند، روپوش مخصوص رنگ، کاسه رنگ، ماسک
  • کرم محافظ پوست، برس رنگ، اپلیکاتور، شانه دندانه درشت و پنبه، شانه دم باریک
  • شامپو تثبیت کننده رنگ مو و دکلره

پایه های دکلره مو

۱- قرمز

۲- قرمز نارنجی

۳- نارنجی

۴- نارنجی قرمز

هرگاه مو به رنگ های بالا برسد یعنی مو در حد دکلره ضعیف رنگ باز کرده و بیش از آن مقاومت ندارد. بنابراین می توان از رنگ های حاوی قهوه ای متوسط (پایه چهار) بلوطی، آکاژو، فندقی تیره، مسی و قهوه ای صدفی بر این پایه دکلره استفاده کرد.

۵- نارنجی زرد

۶- زرد نارنجی

۷- زرد یا پاستیل

این سه پایه دکلره، پایه متوسط نام دارد که می توان از رنگ های آکاژو، قهوه ای روشن، بلوند تیره، رنگ های خاکستری رنگ پایه پنح و شش برای رنگ مو انتخاب کرد.

۸- زرد روشن

۹- زرد خیلی روشن

۱۰- پلاتینه تا سفید

این پایه ها، دکلره قوی نامیده می شوند که می توان از رنگ های بلوند روشن، بلوند طلایی، بلوند خاکستری و بلوند زیتونی بر روی دکلره استفاده کرد.

تقویت موهای دکلره شده

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که همه موهایتان را یا دکلره روشن و یا آن ها را مش کرده و با آسیب دیدگی شدیدشان روبرو شده باشید و برای تقویت موی دکلره شده کراتینه کردن و یا استفاده از انواع ماسک ها، کوتاهی و… به شما پیشنهاد شده باشد که البته جدای از اینکه هر کدام از راهکارهای شیمیایی درصد تاثیر منفیشان بیش از مفید بودنشان است شما برای انجام آن ها اقدام نکرده باشید.

حال برای اینکه آسیب دیدگی موهای پوسیده و دمیج را تا حدودی بدون دخالت مواد شیمیایی و با یک محلول کاملا طبیعی و موثر رفع کنید به این پیشنهاد ما توجه و عمل کنید:

اگر موهایتان بلند است یک تشت را از آب پر کرده و با نمک بسیار مخلوط کنید تا محلول بسیار شوری به دست آید، سپس در حمام موهای بلندتان را یکی دو دقیقه در این تشت قرار داده و با دست آب نمک را از بالا به پایین موها بریزید تا همه جای آنها به این محلول آغشته شود.

برای موهای متوسط یا کوتاه هم آب نمک غلیظ کمتری درست کرده که هم می توانید با آب پاش های کوچک آن را لا به لای موها بپاشید و هم آرام آرام با مشت روی موها بریزید.

توجه داشته باشید که باید مراقب چشمانتان باشید تا این محلول داخل چشم نرود. هر چه زودتر پس از آسیب دیدن موها این کار را انجام دهید تاثیر بهتری خواهد داشت.

شاید لازم باشد این عمل چندین و چند بار تکرار شود و شما بدون نگرانی برای رسیدن به نتیجه مطلوب آن را تکرار کنید. هنگام انجام این کار حتما مراقب چشمانتان باشید.

دکلره مو چیست
مواد دکلره مو چیست

چگونه از مو دکلره شده مراقبت کنیم؟

در کشور ما ایران رنگ غالب موها رنگ های تیره است و بنابراین کسانی که علاقه به موهای بلوند روشن یا زیتونی و… دارند باید ابتدا موهای خود را بی رنگ یا دکلره کنند و بعد از آن رنگ موی دلخواه خود را استفاده کنند.

برای مراقبت بیشتر از موهایتان که دکلره کرده اید موارد زیر را رعایت کنید:

۱ – استفاده از نرم‌کننده را فراموش نکنید چون باعث لطافت بیشتر موها و آسانی شانه کردن آنها‌ می‌شود.

۲ – هرگز بیشتر از یک بار در ماه، موهای خود را دکلره نکنید چون دفعات زیاد این کار مو را خشک و شکننده و مستعد آسیب جدی می‌کند.

۳ – برای خشک کردن موها از حرارت ملایم سشوار استفاده کنید تا موها آسیب نبینند. از اتوی داغ نیز کمتر استفاده کنید و حواستان باشد در صورت بالا بودن حرارت سشوار، موهای سر دچار شکنندگی و خردشدن و حتی ریزش می‌شوند.

مواد دکلره مو چیست

عوارض دکلره مو چیست؟

اطلاع از عوارض دکلره مو باعث می شود که بهتر در انتخاب این کار دقت کنید. دکلره مو در بعضی مواقع باعث ریزش مو می شود. مو حالت سوختگی به خود می گیرد و گاهی ممکن است مشکل ریزش و سوختگی همزمان ایجاد شود.

یکی دیگر از عوارض دکلره مو این است که موجب خشکی و شکنندگی مو و موخوره می شود. البته نکته ای که باید به آن توجه کرد این است تمام موها دچار این مشکل نمی شوند و ممکن است فرد تا فرد دیگر متفاوت باشد. گاهی موی کسی مقاوم تر است و آسیب کمتری می بیند و برعکس.

روش های بلیچینگ مو یا دکلره مو

به صورت کلی دکلره مو با دو روش فویلی و کلاهی انجام می‌شود.

در روش دکلره مو به کمک کلاه، ابتدا موها را باید با شانه به خوبی شانه زد تا گره‌های آن باز شود. سپس می‌توان به کمک قلاب تارهای نازک موها را از سوراخ‌های کلاه خارج کرد.

در نظر داشته باشید که اگر موها خیس باشد، باید حتما خشک شود تا امکان بیرون کشیدن تارهای نازک وجود داشته باشد.

در گام بعدی می‌توان با اکسیدان ۱۲ درصد و پودر دکلره موها را رنگ کنید. برای اینکه در این روش موها سریع تر رنگ بگیرد، می‌توان بر روی آن یک نایلون گذاشت.

بلیچینگ مو به وسیله فویل نیز انجام می‌شود. در این روش حجم بالایی از موها به یکباره روشن می‌شود.

برای روشن کردن موها باید آن‌ها را به صورت دسته‌ای در فویل قرار داده و روشن کرد. به نسبت روش قبلی، در این روش خط های هایلایت‌ها بسیار منظم است.

در روش فویلی هر دسته از موها باید با پودر دکلره و اکسیدان به خوبی مخلوط شود. عموما اکسیدان را با ۱.۵ برابر پودر مناسب دکلره مخلوط کرده و بر روی موها پخش می‌کنند و در نهایت آن را بین فویل می پیچند. در روش فویلی نیز بسیار مهم است که موهای شما فاقد هرگونه گره باشد.

مواد دکلره مو چیست

چند نکته که بهتر است بدانید:

  • دکلره کردن بر روی موهای رنگ شده، دکاپاژ نامیده می شود.
  • اگر اولین بار می خواهید دکلره انجام دهید، از فرد دیگری برای کمک بهره بگیرید.
  • برای پیشگیری از حساسیت و التهاب، قبل از دکلره، مواد آن را روی قسمتی از موها تست کنید. در صورت داشتن حساسیت از دکلره کردن خودداری کنید.
  • در طول انجام دکلره موها را به طور مداوم کنترل کنید و اگر تکه ای از مو را کشیدید و کش آمد بلافاصله باید مو را شستشو دهید.
  • قبل از دکلره، آرایشگر خود را از وجود رنگ موهای طبیعی بر سرتان مطلع کنید.
  • موهای دکلره شده نسبت به نور خورشید و گرما حساس تر است. بنابراین از سشوار و اتوی مو کمتر استفاده کنید.
  • موی ضخیم تر به مدت زمان بیشتری برای دکلره شدن نیاز دارد و به مراتب سخت است.
  • اگر موهای شما بلوند و روشن است دیگر به دکلره نیاز ندارید.
  • هنگام دکلره باید به نوع مو از نظر رنگ توجه شود زیرا موهای تیره، مشکل تر از موهای روشن دکلره می شوند چرا که در موهای تیره پیگمنت های آن بیشتر از پیگمنت های زرد و قرمز است و چون پیگمنت های آبی دارای قطر بیشتری است بنابراین سخت تر از دریچه های مو خارج می شود.
  • بعد از دکلره تا چند هفته از رفتن به استخر خودداری کنید.
  • موهای دکلره شده را زیر کلاه پلاستیکی قرار ندهید. زیرا محلول دکلره اولا خشک شده و اثری را که باید روی موها داشته باشد نخواهد داشت. ثانیا موها زیر کلاه پلاستیکی ظرافت و حالت خود را از دست می دهد.
  • در دوران قاعدگی و یا بارداری (مخصوصا تا ۴ ماهگی که جنین در حال شکل گرفتن است و در ۸ و ۹ ماهگی دوران حاملگی) و یا ابتلا به بیماری های عصبی از دکلره کردن موها اجتناب کنید.
  • افرادی که داروهای بیماری عصبی مصرف می کنند با مشورت پزشک عمل دکلره را انجام دهند.
  • در انجام دکلره افراط نکنید زیرا عوارض غیر قابل جبرانی برای مو خواهد داشت.

 

مجله اینترنتی تحلیلک

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x