روز جهانی مبارزه با ایدز ۱۴۰۲ به همراه مطالب مفید و خواندنی
همراهان عزیز مجله اینترنتی تحلیلک، در این مطلب تاریخ دقیق روز جهانی مبارزه با ایدز ۱۴۰۲ را به همراه مطالب مفید و نکات خواندنی برای شما آورده ایم. با ما همراه باشید…
روز جهانی مبارزه با ایدز ۱۴۰۲
روز جهانی مبارزه با ایدز ۱۴۰۲ مصادف جمعه ۱۰ آذر ۱۴۰۲، ۱۷ جمادی الاول ۱۴۴۵ و ۱ دسامبر ۲۰۲۳ است.
نخستین روز آخرین ماه سال میلادی اول دسامبر مصادف با ۱۰ آذرماه، از سال ۱۹۸۸ بهعنوان روز جهانی ایدز نامگذاری شده است و به همین مناسبت هرساله تلاش میشود تا ضمن حساس سازی جامعه با اجرای برنامههای آموزشی آگاهی شهروندان در خصوص پیشگیری و کنترل بیماری ایدز افزایش یابد.
روز جهانی مبارزه با ایدز ۱۴۰۲
روز جهانی مبارزه با ایدز ۱۴۰۲
نخستین روز آخرین ماه سال میلادی اول دسامبر مصادف با ۱۰ آذرماه، از سال ۱۹۸۸ بهعنوان روز جهانی ایدز نامگذاری شده است و به همین مناسبت هرساله تلاش میشود تا ضمن حساس سازی جامعه با اجرای برنامههای آموزشی آگاهی شهروندان در خصوص پیشگیری و کنترل بیماری ایدز افزایش یابد. ۳۵ میلیون نفر در دنیا براثر عفونت ایدز جان خود را از دست دادهاند و هدف عمده از نامگذاری روز جهانی ایدز این است که به عموم مردم یادآوری شود که HIV از بین نرفته است و هنوز کارهای زیادی باید انجام شود، همهساله در این روز شعاری از سوی سازمان بهداشت جهانی(who) برای حمایت از بیماران ایدزی در سراسر جهان اختصاص مییابد.
در روز جهانی ایدز مردم لباسهایشان را به روبان قرمز مزین میکنند تا توجه و مراقبت در برابر HIV و ایدز را متذکر شده و به دیگران یادآور شوند که تعهد و پایبندی و حمایت آنها موردنیاز است.
روز جهانی مبارزه با ایدز ۱۴۰۲
روز جهانی مبارزه با ایدز ۱۴۰۲
بیماری ایدز چیست؟
HIV یک عفونت ویروسی مزمن است که اگر زود تشخیص داده شود با شروع درمان و رعایت اصول بهداشتی بهتدریج میزان عفونتزایی آن کم میشود. افراد مبتلا به این ویروس میتوانند بدون ترس از انگ اجتماعی با شروع درمان، به زندگی سالم بپردازند. ایدز (AIDS) نوعی بیماری است که در دستگاه ایمنی و توسط ویروس نقص ایمنی (HIV) ایجاد میشود. ایدز یک بیماری است که مسئله مهم در مورد آن، آمار بیماری مبتلایان نیست، بلکه مهم این است که حدود ۶۰ درصد افراد مبتلابه این ویروس از وجود عفونت HIV در بدنشان اطلاع ندارند. این وضعیت نهتنها موجب پیشرفت ویروس در بدن و بروز بیماری میشود، بلکه احتمال انتقال این ویروس به اطرافیان از افرادی که با آنان روابط نزدیک جنسی دارند و به خصوص همسرانشان وجود دارد.
اچ آی وی (HIV) چیست؟
اچ آی وی نام یک ویروس و همچنین بیماری که این ویروس باعث آن میشود، است. حرف اچ H از کلمه Human یعنی انسان گرفتهشده، به این معنی که مردم به آن مبتلا میگردند. حرف آی I از کلمه Immunodeficiency گرفتهشده، به این معنی که سیستم محافظتی شما موردحمله قرار میگیرد. حرف وی V از کلمه Virus به معنی ویروس گرفتهشده که باعث این بیماری میشود.
روز جهانی مبارزه با ایدز ۱۴۰۲
روز جهانی مبارزه با ایدز ۱۴۰۲
آیا ایدز درمان دارد؟
HIV میتواند کنترل شود اما درمان قطعی ندارد. داروهای ضد HIV میتواند به افراد کمک کند تا مدتها سلامت خود را حفظ کنند و شانس انتقال ویروس به دیگران را کاهش میدهد. بهطورکلی در حال حاضر درمان ایدز بهصورت:
- درمان از طریق ترکیب دارویی
- درمان از طریق مقابله با ویروس
- عفونتهای فرصتطلب
- داروهای جایگزین
انجام میشود و با پیشرفت تکنولوژی و علم پزشکی، پژوهشگران به نتایج مطلوبی جهت درمان بیماریهای صعبالعلاج و ایدز دستیافتهاند و اعلام کردند که در حال دستیابی به روش جدیدی برای درمان ایدز هستند. در این روش سه مرحله طی میشود:
- تجویز داروهای ضد بازگشت بیماری: از بین بردن سلولهای لنفاوی آلوده و جلوگیری از تکثیر آنها
- بهبود سیستم ایمنی: در این مرحله سیستم ایمنی تقویت میشود و علائم حیاتی امیدوارکننده در فرد دیده میشود.
- خروج سلولهای آلوده از خون با استفاده از دارو
روز جهانی مبارزه با ایدز ۱۴۰۲
ایدز چگونه منتقل میشود؟
راههای انتقال ایدز عبارتند از:
- رابطه جنسی پرخطر
- تزریق خون و یا فرآوردههای خونی آلوده
- از مادر آلوده به جنین در طول حاملگی
- زایمان و شیردهی
- استفاده از وسایل تزریق مشترک که قبلاً توسط یک فرد مبتلا استفاده شده است.
روز جهانی مبارزه با ایدز ۱۴۰۲
روز جهانی مبارزه با ایدز ۱۴۰۲
علائم بیماری ایدز
بیماری ایدز دارای سه مرحله است و هر مرحله علائم خاص خود را دارد:
مرحله اول: عفونت حاد HIV
اکثر مردم وقتی آلوده به ویروس HIV میشوند بهسرعت متوجه نمیشوند، اما کمی بعد ممکن است علائمی را نشان دهد این زمانی است که سیستم ایمنی بدن شما مبارزه میکند، معمولاً در عرض ۲ تا ۶ هفته پس از اینکه ویروس را گرفتید.
این سندروم عفونت ویروسی اولیه نام دارد. علائمش شبیه به سایر بیماریهای ویروسی است و اغلب با آنفولانزا مقایسه میشود که علائم معمولاً یک یا دو هفته طول میکشد و سپس بهطور کامل از بین میروند که آنها عبارتند از:
- سردرد
- اسهال
- تهوع و استفراغ
- خستگی
- درد ماهیچهها
- گلودرد
- تورم غدد لنفاوی
- جوش یا بثورات قرمز که خارش ندارد، معمولاً بر روی تنه هستند
- تب
مرحله دوم: عفونت مزمن HIV
بعد از اینکه سیستم ایمنی شما نبرد با HIV را از دست میدهد و میبازد، نشانههای ایدز از بین میرود؛ پزشکان این را دوره نامنظم یا بالینی پنهان مینامند. اکثر افراد نشانههایی را نمیبینید یا احساس نمیکنند و شما ممکن است متوجه نشوید که آلوده شدهاید و میتوانید HIV را به دیگران منتقل کنید.
این مرحله میتواند ۱۰ سال یا بیشتر طول بکشد. در طی این مدت، HIV بدون درمان سیستم ایمنی بدن فرد مبتلا را از بین میبرد. ترکیب داروها میتواند به مبارزه با ویروس کمک کند، سیستم ایمنی بدن را بازسازی کند و از گسترش ویروس جلوگیری کند و اگر فرد مصرف دارو و عادات سالم داشته باشد، ممکن است عفونت و بیماری وی پیشرفت بیشتری نداشته باشد.
مرحله سوم: ایدز
مرحله پیشرفته عفونت ویروسی HIV است؛ ممکن است فرد بعد از برخی از این علائم، متوجه بیماری شود:
- خستگی تمام وقت
- تورم گرههای لنفاوی گردن یا کشاله ران
- تبی که بیش از ۱۰ روز طول بکشد
- عرق شبانه
- کاهش وزن نامشخص
- لکههای قرمز روی پوست شما که از بین نمیروند
- تنگی نفس
- اسهال شدید و طولانیمدت
- عفونتهای مخمری دردهان، گلو و واژن
- کبودی یا خونریزی که دلیلش را نمیدانید
افراد مبتلا به ایدز که دارو مصرف نمیکنند فقط حدود ۳ سال زنده میمانند، حتی اگر آنها عفونت خطرناکی بگیرند اما با درمان مناسب و یک شیوه زندگی سالم، میتوانند یک زندگی طولانیمدت داشته باشند.
روز جهانی مبارزه با ایدز ۱۴۰۲
بیشتر بخوانید:
- روز پرستار ۱۴۰۲ به همراه پیام تبریک و عکس های زیبا
- روز جهانی چای ۱۴۰۲ به همراه پیام تبریک و هرآنچه باید بدانید
مجله اینترنتی تحلیلک