شنبه/ 3 آذر / 1403
Search
Close this search box.
روز جهانی مسجد 1401

روز جهانی مسجد ۱۴۰۱ و همه چیز درباره این روز

همراهان عزیز مجله اینترنتی تحلیلک، در این مطلب تاریخ دقیق روز جهانی مسجد 1401 را به همراه مطالبی درباره این روز جهانی برای شما آورده ایم. با ما همراه باشید.

روز جهانی مسجد ۱۴۰۱ و همه چیز درباره این روز

همراهان عزیز مجله اینترنتی تحلیلک، در این مطلب تاریخ دقیق روز جهانی مسجد ۱۴۰۱ را به همراه مطالبی درباره این روز جهانی برای شما آورده ایم. با ما همراه باشید.

روز جهانی مسجد ۱۴۰۱

روز جهانی مسجد 1401
روز جهانی مسجد ۱۴۰۱

روز جهانی مسجد ۱۴۰۱ مصادف با یکشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۱، ۲۳ محرم ۱۴۴۴ و ۲۱ آگوست ۲۰۲۲ است.

۲۱ آگوست برابر با ۳۰ مرداد بنا به در خواست جمهوری اسلامی ایران، از سوی سازمان کنفرانس ‌اسلامی به عنوان روز جهانی مسجد نام‌گذاری شد.

۲۱ آگوست مصادف با به آتش کشیدن مسجدالاقصی توسط صهیونیست‌ها است. هفته تکریم و تجلیل مساجد از ۳۰ مرداد ماه تا ۵ شهریورماه در ایران به طور گسترده برگزار می‌شود.

روز جهانی مسجد ۱۴۰۱

روز جهانی مسجد 1401
روز جهانی مسجد ۱۴۰۱

روز جهانی مسجد ۱۴۰۱

پیامبر گرامی اسلام (ص) پایه‌گذار اولین مسجد است. او مکانی را پایه‌گذاری کرد که علاوه بر عهده‌دار بودن نقش روحانی و معنوی، کانون فعالیت‌های اجتماعی مسلمانان نیز به شمار می‌رفت. به همین دلیل مسجد در طول تاریخ اسلام از ویژگی برجسته‌ای برخوردار بود. در گذشته همه امور مسلمین در ابعاد مختلف، از جمله عقاید و فعالیت‌های فرهنگی، عبادی، سیاسی و اقتصادی در مساجد انجام می‌شد.

مسجد پایگاه انسجام و یکپارچگی مسلمانان است و نماز جماعت و تشکیل صفوف به هم فشرده نمازگزاران به خوبی بیانگر هماهنگی و انسجامی است که حضور در مسجد فراهم می‌آورد. در اینجاست که افراد نمازگزار همچون قطره‌های آب به یکدیگر می‌پیوندند تا دریایی از اتحاد را به نمایش درآورند. همه در کنار یکدیگر در برابر پروردگار یکتا رو به سوی یک قبله می‌کنند و لب به حمد و ثنای آن یگانه نازنین می‌گشایند و هماهنگ با یکدیگر سرود توحید را زمزمه می‌کنند.

روز جهانی مسجد ۱۴۰۱

روز جهانی مسجد 1401
روز جهانی مسجد ۱۴۰۱

روز جهانی مسجد ۱۴۰۱

چگونگی بزرگداشت و احترام به مساجد، مسأله ای است که در روایات گوناگونی به آن برمی خوریم. در گزیده ای از این آموزه های آسمانی درباره تعظیم مساجد، کارهای زیر پیشنهاد شده است:

  • خوشبو کردن مساجد
  • پوشیدن لباس های نیکو برای حضور در مسجد
  • خواندن دو رکعت نماز تحیت در ابتدای ورود به مسجد
  • باقی ماندن در مسجد پس از شنیدن صدای اذان
  • رعایت بهداشت مسجد
  • نخوابیدن در مسجد
  • محل داد و ستد قرار ندادن مساجد
  • پرهیز از خواندن شعرهای دنیایی
  • توجه به روشنایی مساجد و هر کاری که باعث رونق و آبادانی مسجد
  • رفتن به مساجد

روز جهانی مسجد ۱۴۰۱

تعالیم دینی، ما را برای رفتن به مساجد تشویق کرده اند و با این برنامه، تمامی مؤمنان را برای بهره مندی اصلی، یعنی خدایی شدن و قرب الاهی راهنمایی کرده اند.

در پاره ای از این تشویق ها می خوانیم:

کسی که به ندای مؤذن پاسخ دهد، کفاره گناهان اوست و رفتن به مسجد، اطاعت خدا و رسول است.

خدا به چیزی عبادت نشده است که بهتر از سکوت و رفتن به خانه او باشد.

از شمار چیزهایی که خداوند به سبب آن گناهان را محو می کند، زیاد رفتن به مساجد است.

کسی که وضو بگیرد و به سوی مسجد برود، به هر قدمی که برمی دارد، پاداشی برای او نوشته شده، گناهی از او محو گردیده و یک درجه بالاتر برده می شود.

مساجد بازار آخرت اند؛ هر کس به آن ها وارد شود، مهمان خداست. پذیرایی او آمرزش، و هدیه او کرامت است.

روز جهانی مسجد ۱۴۰۱

در فرهنگ اسلامی احترام زیادی برای مسجد بیان شده و همگان را به تکریم و بزرگداشت این مکان و پاکیزه نگه داشتن آن توصیه کرده اند.

در پاسخ به علت این بزرگداشت به این روایت زیبا توجه می کنیم: ابوبصیر می گوید: از امام صادق علیه السلام علت تعظیم مساجد را پرسیدم، فرمودند: «به این دلیل به تعظیم مساجد امر شده که آن ها خانه های خدا در زمین اند».

در این باره، روایت دیگری از پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله بیان شده که حضرت فرمودند: «خداوند تبارک و تعالی فرموده است: مساجد خانه های من در زمین به شمار می آیند؛ آن ها برای اهل آسمان می درخشند، همان طور که ستارگان برای اهل زمین درخشش دارند».

 

بیشتر بخوانید:

 

مجله اینترنتی تحلیلک

1 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x