«زندگینامه آدری هپبورن»
آدری هپبورن، از مشهورترین و زیباترین بازیگران زن سینمای کلاسیک هالیوود است که نامش همیشه در تاریخ سینما و فشن قرن بیستم می درخشد. آدری هپبورن با نقش آفرینی های بی نظیر، خود را به ستاره ای فراموش نشدنی تبدیل کرد. کمتر کسی پیدا می شود که فیلم های این بانوی هنرمند را دیده باشد و از او به عنوان یک ستاره تاریخ یاد نکند.
با ما باشید با زندگینامه آدری هپبورن ستاره فراموش نشدنی تاریخ هالیوود
زندگینامه آدری هپبورن
آدری هپبورن با نام اصلی «آدری کیتلین روستون» در شهر بروکسل پایتخت کشور بلژیک در خانواده ای اشرافی متولد شد. پدر او، جوزف ویکتور آنتونی روستون یک نجیب زاده انگلیسی اتریشی و مادرش اللا ون هیمسترا یک بانوی بارون هلندی بود. آدری دو برادر ناتنی داشت که حاصل ازدواج قبلی مادرش بودند.
دوران کودکی او همزمان با جنگ جهانی آغاز و در شهرهای لندن، بروکسل، لاهه و کنکوبوک سپری شد. در سال ۱۹۳۵ پدرش خانواده را ترک کرد و به لندن رفت و در نهایت در سال ۱۹۳۸ از مادر آدری طلاق گرفت.
آدری هپبورن تا سن ۱۶ سالگی با مادرش در هلند زندگی می کرد اما در نهایت به انگلستان آمد و در آنجا ماندگار شد. در سال ۱۹۳۹ همزمان با آغاز جنگ جهانی دوم مادرش سعی کرد تا او را به هلند بازگرداند. پس از پایان جنگ به همراه خانواده به آمستردام رفتند و او به آموزش رقص باله پرداخت اما به دلیل اینکه در جنگ ثروت خود را از دست داده بودند مجبور شد به عنوان آشپز در خانه ثروتمندان کار کند و رقص را کنار گذاشت.
در سال ۱۹۴۸ به بازی در فیلم هلندی در هفت درس پرداخت. پس از آن به لندن نقل مکان کرد و به کلاس های باله رفت و برای تامین مخارج به عنوان مدل مشغول به کار شد ولی از آنجا که در طول جنگ دچار سوء تغذیه شده بود نتوانست باله را ادامه دهد و بر روی بازیگری تمرکز کرد. آدری علاوه بر زبانهای مادری خودش یعنی انگلیسی و هلندی به ۳ زبان دیگر از جمله ایتالیایی، فرانسوی و اسپانیایی نیز صحبت میکرد
برشی از زندگینامه آدری هپبورن و آغاز فعالیت هنری
اولین حضور آدری هپبورن در عرصه بازی در سینما، در سال ۱۹۴۸ و در فیلم هلندی در هفت جلسه (هفت درس) در نقش یک مهماندار هوایی بود. آدری در دوران بیکاری خود به گروه آواز Chorus girl لندن پیوست. او همراه با این گروه چندین نمایش موزیکال در تئاتر لندن و تئاتر کمبریج وست اند اجرا کرد. زمانی که او در وست اند فعالیت میکرد، به عنوان یک بازیگر فریلنس (آزاد) نیز در استودیوی فیلم بریتانیا ثبت نام کرد.
بیشتر بخوانید: زندگینامه چارلی چاپلین اسطوره سینمای صامت
پس از آن، آدری هپبورن در سال ۱۹۵۱ در چند فیلم نقش های کوچکی ایفا کرد. او برای اولین بار در سال ۱۹۵۳ و با نقش شاهزاده آن در فیلم تعطیلات رمی درخشید و به خاطر بازی در همین نقش بود که جایزه اسکار بهترین بازیگر زن را دریافت کرد. او باز هم برای فیلم های دیگری که در آنها ایفای نقش کرده بود، نامزد دریافت جایزه اسکار شد.
زندگینامه آدری هپبورن ستاره فراموش نشدنی تاریخ هالیوود
ازدواج و فرزندان آدری هپبورن
آدری هپبورن در سال ۱۹۵۲ با مردی به نام جیمز هانسون نامزد کرد. او می گوید زمانی که در لندن بود، در یک نگاه عاشق جیمز شد. با این حال، پس از مدتی آدری به این نتیجه رسید که ازدواج آنها سرانجامی ندارد، چون آنها در زندگی حرفه ای خود اهداف متفاوتی را دنبال میکنند.
آدری هپبورن در ژانویه سال ۱۹۵۴ و در یک میهمانی، با بازیگری آمریکایی به نام مل فرر آشنا شد و قبول کرد که با او در فیلمی به نام Ondine بازی کند. ظرف ۸ ماهی که آدری هپبورن و مل فرر که در فیلم جنگ و صلح همبازی بودند، در بورگنستاک با هم ازدواج کردند. او در سال ۱۹۵۵ و ۱۹۵۹ ،۲ بار تجربه سقط جنین داشت. پس از آن به مدت یک سال از کارش دور شد. تنها پسر او یعنی شان هپبورن فرر در تاریخ ۱۷ جولای سال ۱۹۶۰ به دنیا آمد. با این حال، پس از ۲ سقط جنین دیگر و پس از ۱۴ سال زندگی مشترک سال ۱۹۶۸، تصمیم گرفت که از مل جدا شود.
آدری هپبورن در ماه ژوئن سال ۱۹۶۸ و در سفری دریایی با یک روانپزشک ایتالیایی به نام آندریا دوتی آشنا شده و عاشق او شد. آدری در سن ۳۹ سالگی یعنی در تاریخ ۱۸ ژانویه سال ۱۹۶۹ با آندریا دوتی ازدواج کرد و امیدوار بود بتواند با او، فرزندان بیشتری داشته باشد. پسر دوم او یعنی لوکا دوتی حاصل این ازدواج بود. این زوج حدودا ۱۳ سال با هم زندگی کردند و سپس در سال ۱۹۸۲ از هم جدا شدند.
بیشتر بخوانید: شاهزاده پاپ اندی وارهول (Andy Warhol)
آدری از سال ۱۹۸۰، رابطه عاشقانه عمیقی را با یک بازیگر هلندی به نام رابرت والدرز آغاز کرد. او تا زمان مرگ آدری یعنی تا سال ۱۹۹۳ همراهش بود. رابرت والدرز قبلا همسر یک بازیگر مشهور به نام مرلی اوبرون بود. آدری در سال ۱۹۸۹ اعلام کرد که سال ۱۹۸۰ تا سال ۱۹۸۹ شادترین سال های زندگی او بوده است.
برش آخر زندگینامه آدری هپبورن و بیماری و مرگ
آدری هپبورن در سال ۱۹۹۲ و حدودا ۴ ماه قبل از مرگش به کشور سومالی سفر کرد و از چیزهایی که شاهدشان بود، بسیار وحشت کرد. او از این چیزها با عنوان “آخرالزمان” یاد می کرد و میگفت: من به یک کابوس پا گذاشتم. من قبلا قحطی را در اتیوپی و بنگلادش دیده بودم، اما تا به حال چیزی شبیه به این ندیده بودم.
او پس از بازگشت از سومالی در ماه سپتامبر سال ۱۹۹۲، دچار دردهای شکمی شد. او توسط تعدادی از متخصصان مورد بررسی قرار گرفت و نتایج نامعلومی دریافت کرد و در نهایت پزشکان تشخیص دادند که آدری هپبورن به بیماری سرطان شکم مبتلا است. این سرطان از آپاندیس او شروع شده بود. او تحت شیمی درمانی قرار گرفت اما چند روز بعد دچار یک انسداد دیگر شد و تحت عمل جراحی قرار گرفت.
آدری هپبورن در ماه ژانویه سال ۱۹۹۳، در خانه خودش و در هنگام خواب، بر اثر بیماری سرطان آپاندیس درگذشت. مراسم تشییع جنازه او در تاریخ ۲۴ ژانویه سال ۱۹۹۳ و در کلیسای روستایی در سوئیس برگزار شد.
بسیاری از اعضای خانواده و دوستان و آشنایان آدری از جمله رابرت والدرز، پسرانش شان و لوکا، برادرش ایان کوارلز ون اوفورد، همسران سابقش یعنی آندریا دوتی و مل فرر و همچنین مدیران سازمان ملل در مراسم تشییع جنازه او شرکت کردند.
نام آدری هپبورن توسط موسسه فیلم و سینمای آمریکا به عنوان سومین بازیگر افسانه ای در تاریخ سینما اعلام شد. همچنین در سال ۱۹۶۱، نام آدری هپبورن در لیست بینالمللی خوش لباسترین افراد قرار گرفت. آدری هپبورن در سال ۱۹۹۲ جایزه «موفقیت مادامالعمر» بفتا را دریافت کرد. در سال ۲۰۰۳، اداره پست ایالات متحده آمریکا به عنوان ادای احترام به آدری هپبورن، از یک تمبر با تصویر او رونمایی کرد.
جوایز و افتخارات آدری هپبورن
- برنده حلقه منتقدان فیلم نیویورک بهترین بازیگر زن برای فیلم تعطیلات رمی – سال ۱۹۵۳
- برنده جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش اول زن برای فیلم فیلم تعطیلات رمی – سال ۱۹۵۴
- برنده جایزه بفتای بهترین بازیگر نقش اول زن برای فیلم فیلم تعطیلات رمی – سال ۱۹۵۴
- برنده جایزه بفتای بهترین بازیگر نقش اول زن برای فیلم داستان راهبه – سال ۱۹۵۹
- برنده جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره فیلم سن سباستین برای فیلم داستان راهبه – سال ۱۹۵۹
- برنده حلقه منتقدان فیلم نیویورک بهترین بازیگر زن برای فیلم داستان راهبه – سال ۱۹۵۹
- برنده جایزه بفتای بهترین بازیگر نقش اول زن برای فیلم معما – سال ۱۹۶۵
- برنده جایزه گلدن گلوب سیسیل ب دومیل – سال ۱۹۹۰
- برنده جایزه انجمن بازیگران فیلم – سال ۱۹۹۳
- برنده جایزه بشردوستانه ژان هرشولت – سال ۱۹۹۴
سایر افتخارات آدری هپبورن
در سال ۱۹۹۹ بنیاد فیلم آمریکا، آدری هپبورن را به عنوان سومین ستاره بزرگ بازیگران زن در همه دوران ها معرفی کرد.
آدری هپبورن از سال ۱۹۵۴، همکاری خود با سازمان یونیسف (سازمان ملل متحد) را آغاز کرد. در سال ۲۰۰۲، سازمان یونیسف با پرده برداری از مجسمهای به نام The Spirit of Audrey در جلسه ویژه سازمان ملل متحد در مورد کودکان از میراث جاودانه آدری هپبورن در زمینه اقدامات بشر دوستانه تقدیر کرد.
او به عنوان یک نماد مد و فشن در عصر خود شناخته شده است؛ مدل مو و آرایش آدری هپبورن و همچنین لباس هایی که در فیلم ها می پوشید تا مدت ها به عنوان الگوی مد در دختران جوان انتخاب می شد.
آدری هپبورن به تناسب اندام خود اهمیت زیادی می داد و هیچ وقت وزنی بیشتر از ۵۰ کیلو نداشته ختی زمانی که باردار شده بود.
در سال ۱۹۹۶ مجله هارپر اند کویینز او را به عنوان جذاب ترین زن دوران انتخاب کرد.
فهرست نقش آفرینی های آدری هپبورن
فهرست نقش های سینمایی
- هلندی در هفت درس در نقش مهماندار پرواز-۱۹۴۸
- بی بند و بار در نقش پذیرش هتل-۱۹۵۱
- داستان همسران جوان در نقش ایو لستر-۱۹۵۱
- خنده در بهشت در نقش دختر سیگار به دست-۱۹۵۱
- تبهکاران لاوندرهیل در نقش چیکیتا-۱۹۵۱
- افراد مرموز در نقش برنتانو-۱۹۵۲
- کودک مونت کارلو در نقش لیندافارل-۱۹۵۲
- تعطیلات رمی در نقش پرینسس آن-۱۹۵۳
- سابرینا در نقش سابرینا فیرچایلد-۱۹۵۴
- جنگ و صلح در نقش ناتاشا روستوا-۱۹۵۶
- عشق در بعد از ظهر در نقش آرین چاواس-۱۹۵۷
- مضحک روی در نقش جو استاکتون-۱۹۵۷
- عمارت های سبز در نقش ریما-۱۹۵۹
- داستان راهبه در نقش خواهر لوک-۱۹۵۹
- نابخشوده در نقش ریچل زاکری-۱۹۶۰
- صبحانه در تیفانی در نقش هالی گولایتلی-۱۹۶۱
- ساعت بچه ها در نقش کارن رایت-۱۹۶۱
- معما در نقش رجینا لامپرت-۱۹۶۳
- پاریس در تب و تاب در نقش گابریله سیمپسون-۱۹۶۴
- بانوی زیبای من در نقش الایزا دولیتل-۱۹۶۴
- چگونه یک میلیون بدزدیم در نقش نیکول بونت-۱۹۶۶
- دو تا راه برای جاده در نقش جوانا والاس-۱۹۶۷
- تا تاریکی صبر کن در نقش سوزی هندریکس-۱۹۶۷
- رابین و ماریان در نقش دوشیزه ماریان- ۱۹۷۶
- وراثت در نقش الیزابت روف-۱۹۷۹
- آن ها همگی خندیدند در نقش آنجلا نیوتس-۱۹۸۱
- همیشه در نقش هاب-۱۹۸۹
فهرست نقشهای تلویزیونی آدری هپبورن
- جنگ نمایشی شنبه شب-۱۹۵۰
- تئاتر یکشنبه شب-۱۹۵۱
- کارگاه تلویزیونی سی بی اس-۱۹۵۲
- ویترین تولید کنندگان-۱۹۵۷
- یک دنیا عشق-۱۹۷۰
- عشق میان دزدان-۱۹۸۷
- استادهای آمریکایی-۱۹۸۸
- گرگوری پک: مرد خودش-۱۹۸۸
- باغ های جهان با آدری هپبورن-۱۹۹۳
فهرست اجرا بر روی صحنه تئاتر
- کفش های دکمه بالا-۱۹۴۸
- سس تارتار-۱۹۴۹
- سس پیگانته-۱۹۵۰
- جیجی-۱۹۵۱
- اوندین-۱۹۵۴
مجله اینترنتی تحلیلک