نوه ی الهام بخش ساندرز
روزی سرهنگ ساندرز در منزل نشسته بود که نوه اش آمد و گفت: “بابابزرگ این ماه برایم یک دوچرخه میخری؟”
او که نوه اش را خیلی دوست می داشت، بی درنگ جواب داد: “حتماً عزیزم.”
اما با یک حساب سرانگشتی متوجه شد که خریدن دوچرخه در توان او نیست. سرهنگ ساندرز ماهی ۵۰۰ دلار حقوق بازنشستگی می گرفت و حتی از پس مخارج خانه هم به درستی بر نمی آمد.
او شروع کرد به خواندن کتاب های موفقیت کرد. در یکی از کتاب ها نوشته شده بود که توانایی هایتان را روی کاغذ بنویسید و او شروع به نوشتن کرد. در حال نوشتن توانایی هایش بود که نوه اش آمد و پرسید: “بابا بزرگ داری چه کار می کنی؟”
پدربزرگ گفت: “دارم کارهایی که بلدم را می نویسم.”
نوه گفت: “بابا بزرگ بنویس مرغ های خوشمزه هم درست می کنی.”
این حرف نوه راهی در پیش روی سرهنگ ساندرز باز کرد. او در پختن مرغ استاد بود. در هنگام آشپزی از پودرهایی که خودش درست می کرد استفاده می کرد و واقعا طعم دلپذیری از مرغ را برای همه به یادگار می گذاشت.
راه پیدا شده بود! سرهنگ ساندرز پودر مرغ را برای فروش نزد اولین رستوران برد، اما صاحب آنجا قبول نکرد. دومین رستوران هم قبول نکرد. سومین رستوران هم همینطور. او به ۶۲۳ رستوران مراجعه کرد و ششصد و بیست و چهارمین رستوران حاضر شد از پودر مرغ سرهنگ ساندرز استفاده کند.
همراهان عزیز مجله اینترنتی تحلیلک؛ در این مطلب با زندگینامه سرهنگ ساندرز در خدمتتان هستیم.
سرهنگ ساندرز
سرهنگ ساندرز در سال۱۸۹۰ در ایالت ایندیانا به دنیا آمد. او در دوران زندگی خود سختی های زیادی را متحمل شد، به طوریکه حتی چند دوره بی خانمان شد و در یک مزرعه می خوابید.
او در سن ۵ سالگی پدرش را از دست داد. سرهنگ ساندرز از خواهر خود آشپزی را یاد گرفت. در سن ۱۰ سالگی برای کار وارد مزرعه شد و از آنجا که خانواده بسیار فقیری داشت ناچار شد مدرسه را در کلاس ششم رها کند.
مادر برای بهبود وضعیت اقتصادی با یک مرد کشاورز ازدواج کرد. وقتی ساندرز ۱۲ ساله بود با ناپدری خود دچار کشمکش شد و بعد از یک سال به شهری دیگر رفت. سرهنگ ساندرز در آنجا هیچ جا و مکانی برای زندگی نداشت و با دستمزد ۱۵ دلار در ماه به عنوان کارگر در مزرعه زندگی می کرد.
ساندرز در سال ۱۹۳۰ یعنی زمانی که ۴۰ سال داشت کارش را با یک رستوران کوچک بین راهی در اتاقکی در یک پمپ بنزین شروع کرد و از ابتدا خودش سر آشپز و صاحب امتیاز بود. سرهنگ ساندرز به زودی معروف شد و در سال ۱۹۳۶ فرماندار ایالت به او لقب افتخاری کلونِل داد و به همین دلیل است که همه او را با نام سرهنگ ساندرز میشناسند.
در ۱۹۳۷ یک متل شیک در کنار مجموعه رستورانش ساخت. در ۱۹۴۰ اولین دستور مرغ کنتاکی را خلق کرد و نه سال بعد در اوج شهرت با همسرش کلودیا ازدواج کرد. سرهنگ ساندرز در سال ۱۹۸۰ میلادی در زمانی که حدود ۶۰۰۰ شعبه در سراسر جهان داشت، بر اثر عوارض ناشی از سرطان خون درگذشت و پرچم های ایالت کنتاکی ۴ روز تمام به احترام او به حالت نیمه افراشته درآمد.
تاریخچه KFC
Kentucky Fried Chicken
شرکت KFC در سال ۱۹۵۲ توسط سرهنگ ساندرز تأسیس شد. با وجود آنکه سرهنگ ساندرز در سال ۱۹۸۰ از دنیا رفت، اما هنوز نام او الهام بخش این کمپانی است و تصویر ساندرز در تبلیغات آن شرکت به کار می رود.
شرکت سهامی KFC معروف ترین رستوران زنجیره ای جوجه مرغ در دنیا است. گرچه عرضه مرغ سوخاری از اولین تولیدات KFC است، اما مرغ بریان شده (کباب شده)، مرغ برشته شده، غذاهای تهیه شده از گوشت گاو، غذاهای محلی و انواع چاشنی و دسر نیز به فروش می رسانند.
KFC از سال ۱۹۹۷ تحت مالکیت گروه تجاری «یام» قرار گرفت. شرکت یام بزرگترین شرکت رستوران داری جهان است که مالک شرکت های کی اف سی، ای اند دبلیو، تاکوبل، لانگ جان سیلور و پیتزا هات است. شرکت یام در مجموع ۳۶ هزار شعبه رستوران در بیش از ۱۰۰ کشور دنیا دارد. این شرکت در سال ۲۰۰۸ میلادی در فهرست ۵۰۰ شرکت با بیشترین دارایی در رتبه ۲۳۹ قرار گرفت. درآمد شرکت یام در این سال بالغ بر ۱۱ میلیارد دلار بود.
همه روزه به طور متوسط بیش از ۱۲ میلیون نفر از ۱۵ هزار شعبه KFC در سراسر جهان ( که ۵۲۰۰ شعبه آن در آمریکاست) خرید می کنند.
شهرت KFC بیشتر به خاطر مرغ سوخاری (جوجه سوخاری) مخصوص خود است که در تهیه آن از ترکیب ۱۱ نوع مواد گیاهی و ادویه جات استفاده شده و فرمول آن محرمانه و سری است. این معجون بیش از ۵۰ سال پیش برای اولین بار توسط سرهنگ ساندرز مورد استفاده قرار گرفت. مصرف کنندگان KFC در سراسر جهان از خوردن بیش از ۳۰۰ نوع غذای این رستوران زنجیره ای بهره می برند، از مرغ بریان شده در ایالت کنتاکی گرفته تا ساندویچ ماهی سالمون در ژاپن.
امروزه کارخانه پودر مرغ کنتاکی در ۱۲۴ کشور دنیا نمایندگی دارد و اگر در آمریکا کسی بخواهد تصویر سرهنگ ساندرز و پودر مرغ کنتاکی را بالای درب رستورانش نصب کند، باید ۵۰ هزار دلار به این شرکت پرداخت کند.
امیدواریم از مطالعه زندگینامه سرهنگ ساندرز لذت برده باشید.
مجله اینترنتی تحلیلک