صورتحساب فروش کالا و خدمات و آشنایی با انواع آن
بر اساس ماده ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم، صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی مشمول این ماده قانونی که مطابق اطلاعیه های سازمان امور مالیاتی مکلف به ثبت نام مالیاتی هستند.
بر اساس ماده ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم، صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی مشمول این ماده قانونی که مطابق اطلاعیه های سازمان امور مالیاتی مکلف به ثبت نام مالیاتی هستند.
بسیاری از تکالیف مالیاتی همچون ثبت نام، اظهارنامه مالیاتی و … مؤدیان که به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه های مالیاتی صورت می پذیرد از پیچیدگی زیادی برخوردار نبوده و کلیه مشمولین نظام مالیات ها امکان یادگیری و استفاده از این سامانه ها را دارند.
بر اساس قانون مالیات های مستقیم (از نوع مالیات بر دارایی) اموال و دارایی های قابل انتقال به وراث که موارد آن در ماده ۱۷ ق.م.م آمده، مشمول مالیات بر ارث می گردد. به طور کلی اما مجموعه مواد قانونی مربوط به این مالیات از ماده ۱۷ تا ۴۳ قانون مالیات های مستقیم را شامل شده که در ادامه با برخی از مهم ترین نکات آن آشنا خواهیم شد.
مالیات تکلیفی (Withholding Taxes)، به مالیاتی گفته میشود که وظیفه کسر و پرداخت آن بر اساس مواد قانونی مندرج در قانون مالیاتهای مستقیم، به عهده شخص صاحب درآمد نبوده و میبایست توسط شخص پرداختکننده وجوه، کسر و پرداخت شود.
قانونگذار به جهت حمایت از مصرفکننده نهایی بعضی از خدمات و کالاها و همچنین بخشی از کالاهای تولیدی (بهمنظور حمایت از تولید داخلی) معافیتهایی را در قانون مالیات بر ارزش افزوده لحاظ کرده است.
از آنجا که اجرای نظام مالیات بر ارزش افزوده در سطح کل کشور بهصورت یکجا تبعات فراوانی را در پی داشت، قانونگذاران اجرای آن را بهصورت مرحلهای و تاکنون در هفت مرحله به اجرا گذاشتهاند و مشمولین هر فراخوان ملزم به ثبتنام و انجام تکالیف قانونی مربوط به نظام مالیات بر ارزش افزوده میباشند.
مالیات بر ارزش افزوده که بهعنوان یک مالیات غیرمستقیم شناخته میشود درواقع نوعی از مالیات چندمرحلهای بر فروش کالا و خدمات ارائهشده است که در طی کلیه مراحل زنجیره واردات، تولید، مصرف با نرخ مالیاتی ثابت و مشخص (غیر تصاعدی) اعمال میگردد، اما درنهایت، مصرفکننده نهایی تنها پرداختکننده واقعی آن است.