مجله اینترنتی تحلیلک

پنجشنبه/ 6 اردیبهشت / 1403
Search
Close this search box.
مزوتراپی مو چیست

در مورد مزوتراپی مو چه می دانید؟

یکی از مشکلاتی که بسیاری از افراد با آن درگیر هستند ریزش مو است. ریزش مو ممکن است دلایل متعددی داشته باشد و برای هر فرد با فرد دیگر متفاوت باشد. مزوتراپی مو یکی از روش های درمانی است که می تواند در کنار روش های دیگر تاثیر بسیار خوبی بر روی رشد موی سر داشته باشد.

مزوتراپی مو چیست؟

یکی از مشکلاتی که بسیاری از افراد با آن درگیر هستند ریزش مو است. ریزش مو ممکن است دلایل متعددی داشته باشد و برای هر فرد با فرد دیگر متفاوت باشد.

مزوتراپی مو یکی از روش های درمانی است که می تواند در کنار روش های دیگر تاثیر بسیار خوبی بر روی رشد موی سر داشته باشد.

این کار یک روش برای ریزش موی سر در مردان و زنان است.

مزوتراپی مو چیست

مزوتراپی مو چیست؟

در این روش با تنظیم فاکتورهای رشد، ویتامین ها و پروتئین ها در پوست سر افرادی که مبتلا به ریزش مو هستند، درمان صورت می گیرد.

در دنیای امروز مزوتراپی یکی از سریعترین روش ها برای درمان ریزش موهاست و به ایجاد تعادل هورمونی و غلبه بر عوامل مختلف مؤثر بر ریزش مو کمک می کند.

این روش برای اعمال نیاز به جراحی ندارد و از جمله روش های غیر تهاجمی به شمار می رود. در روش مزوتراپی داروهای به طور مستقیم در محل ریشه‌ی مو تزریق می شوند.

روش Mesotherapy، تزریق داروی خاص (مانند ویتامین، آنزیم یا هرمون) در محل مورد نظر است.

از این روش برای اهداف مختلفی استفاده می شود. به عنوان مثال، برای تقویت مو (چه بعد از کاشت مو، چه به طور معمولی) یا جوانسازی، کشش پوست یا از بین بردن چربی ها از مزوتراپی استفاده می شود. این روش، اول بار توسط دکتر مایکل پیستور (Michel Pistor) در سال ۱۹۵۲ در فرانسه ابداع و مورد استفاده قرار گرفت.

مکانیزم مزوتراپی مو و نتایج پس از آن

در ابتدا موهای سر مشتری توسط پزشک مورد معاینه قرار می‌گیرد و نواحی که از ریزش موی بیشتری برخوردار هستند، برای انجام مزوتراپی مشخص می‌شوند. در مرحله‌ی بعد، تزریق‌های مزوی مو در این نواحی باعث توقف در ریزش و بازیابی سرعت رشد مو در فولیکول‌های سالم و ضعیفی می‌شود که تغذیه و تقویت آن‌ها با استفاده از مزوتراپی میسر می‌شود.

حالت بعدی، مواردی را شامل می‌شود که در آن ریزش مو در سر به قدری زیاد بوده که منجر به طاسی نواحی مشخصی در سر شخص شده است.

در این‌گونه موارد پس از معاینه سر بیمار توسط پزشک، تزریق در نواحی مشخصی از سر که برخوردار از فولیکول‌های سالم مو هستند انجام می‌شود؛ این عمل باعث تغذیه، تقویت و بازیابیِ رشد فولیکول‌های به خواب رفته‌ی مو در نواحی طاس سر می‌شود.

تاثیرات موقتی و دائمی مزوتراپی مو

اگر بنا به هر دلیلی پس از اجرای دوره کامل مزوتراپی مو و انجام کلیه تزریق‌ها، تغذیه‌ی فولیکول‌های مو به صورت طبیعی به حالت عادی و موردنیاز برای رشد مجدد مو برنگشت؛ ادامه روند تغذیه و تقویت فولیکول به صورت مصنوعی، با استفاده از تزریق‌های مزوتراپی در طولانی مدت، قادر به ایجاد تاثیری طولانی و بعضا مادام‌العمر در پیشگیری از ریزش مو و بازیابی رشد موهای سر از فولیکول‌های سالم خواهد بود.

مزوتراپی مو چیست

مزوتراپی مو چگونه کار می کند؟

مزوتراپی از هر دو تحریک فیزیکی (مکانیکی) و شیمیایی استفاده می کند. دوزهای کوچک داروهای مختلف، بسته به مشکلی که درمان به خاطر آن انجام می پذیرد، در مناطقی خاص تزریق می گردد. این تزریقات کوچک مانند یک گلوله دارویی عمل می کنند که به طور مستقیم به یک هدف در بدن منتقل می شوند.

مکانیکی

سوزن باعث ایجاد سوراخ های ظریفی می شود که روند ترمیم را تحریک می کنند. واکنش پس از آسیب بافتی، تولید کلاژن و الاستین (آجرهای اصلی بافت پوست) را موجب می شود. از آنجایی که نابودی یا آسیب واقعی در مورد کلاژن موجود، اتفاق نمی افتد، تولیدات جدید به سادگی به سطوح موجود قبلی افزوده می شود.

شیمیایی

داروهای تزریق شده، سلول ها را تحریک می کنند. به عنوان مثال، اگر گردش خون ضعیف باشد، یک وازودیلاتور (گشاد کننده عروق) استفاده می شود، اگر التهاب بیش از حد وجود داشته باشد، یک دارو ضد التهابی استفاده می شود. (به عنوان مثال سیلیکن آلی) کیفیت داروها و ترکیب درست آنها با توجه به مشکل موجود، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

عوارض جانبی مزوتراپی چیست؟

مطالعه ای برای نشان دادن اثرات تاخیری مزوتراپی برای آلوپسی انجام شد. سه بیمار مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک که طی یک سال ریزش موی فعال نداشتند، بعد از جلسات مزوتراپی ریزش مو را تجربه کردند. این مطالعه نتیجه گیری می کند که مزوتراپی برای آلوپسی آندروژنتیک ممکن است باعث ریزش مو شود.

در یک مطالعه دیگر، در دو بیمار بعد از انجام مزوتراپی برای درمان آلوپسی آندروژنتیک، آلوپسی ای ایجاد شد.

همچنین مزوتراپی ممکن است باعث عوارض حادی مانند آبسه های پوست سر شود. همچنین ممکن است برخی از افراد دچار کبودی، ورم، سردرد، خارش و درد شوند.

چه کسی نباید جهت مزوتراپی برای ریزش مو مراجعه کند؟

  • به هر یک از مواد مورد استفاده در مزوتراپی حساسیت دارید
  • بیماری دیابت، کبد، کلیه و یا مشکلات قلبی دارید
  • باردار یا شیرده هستید
  • در حال مصرف داروهای ضد انعقاد هستید
  • عفونت یا ضایعه ای در ناحیه مبتلا دارید

کاربردهای درمانی مزوتراپی

مزوتراپی نوعی تزریق زیرجلدی یا زیرپوستی است که بسته به نوع داروها و مواد استفاده شده در آن می‌تواند کاربردهای مختلفی داشته باشد. از جمله کاربردهای مزوتراپی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان سلولیت
  • از بین بردن چربی‌های موضعی
  • درمان چربی پلک و لیپوم
  • جلوگیری از ریزش مو و درمان آلوپسی
  • جوانسازی پوست (برطرف کردن چین و چروک‌ها، سفت کردن پوست و لیفت)
  • درمان لک‌های پوستی
  • اصلاح انحناهای سطحی (کانتور) بدن
  • برطرف کردن جای زخم و اسکار

مزوتراپی مو چیست

مزایای مزوتراپی مو

مزوتراپی برای موها سبب اصلاح و بازگردانی تعادل هورمونی در نواحی فولیکول مو، رساندن مواد مغذی به ریشه‌ی موها و بهبود گردش خون می شود.

موها نیز پیر می شوند و یکی از اثرات مهم مزوتراپی جوانسازی موها و ممانعت از پیرشدگی زودرس آن است.

آیا مزوتراپی تاثیر بر رشد مو در نواحی دیگر بدن نیز دارد؟

مزوتراپی در واقع روشی است که در آن ویتامین ها، آنزیم ها، هورمون ها و عصاره های گیاهی در نقاطی از بدن تزریق می شود. گاهی این تزریق به منظور رشد بیشتر موها و گاهی با اهداف دیگر انجام خواهد شد.

خدمات مزوتراپی گاهی برای رشد موهای سر و گاهی برای رشد موهای ابرو ارائه می شوند. با تقویت موهای ابرو به وسیله انجام مزوتراپی می توان از کاشت ابرو صرف نظر کرد.

آقایانی که تمایل به تقویت و پرپشت کردن ریش و سبیل دارند نیز می توانند از روش مزوتراپی بهره ببرند. توصیه می شود پیش از اقدام به کاشت ریش و سبیل یکبار مزوتراپی را امتحان کنند.

نتایج درمان مزوتراپی چقدر طول می کشد؟

ترکیباتی که برای مزوتراپی به منظور تزریق انتخاب می شوند در هر مرکزی متفاوت خواهند بود و مخصوص هر فردی تهیه می شوند.

زمان حصول نتیجه از این روش درمانی به علل ریزش مو و این که تا چه میزان بیماری های زمینه ای در کنار مزوتراپی درمان شوند، بستگی دارد.

معمولاً برای مشاهده‌ی نتایج مزوتراپی برای مو، باید دو تا سه ماه صبور باشید تا زمخت شدن و تقویت موها را رویت کنید و پس از آن برای حفظ نتایج درمان طبق نظر متخصص می توانید مزوتراپی را تکرار نمایید.

 

مجله اینترنتی تحلیلک

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x