مجله اینترنتی تحلیلک

جمعه/ 7 اردیبهشت / 1403
Search
Close this search box.
بازی گو/ تاریخچه بازی گو/ قوانین بازی گو

معرفی بازی گو / قدیمی ترین بازی تخته ای

بازی گو به این صورت انجام می‌گیرد که دو بازیکن به نوبت مهره‌های سیاه و سفید خود را در خانه‌های صفحه بازی که یک شبکه ۱۹ در ۱۹ مربعی است، قرار می‌دهند. وقتی مهره‌ها روی صفحه قرار گرفت، نمی‌توان آن را حرکت داد مگر اینکه با مهره‌های رنگ مخالف به‌طور کامل محاصره شود. هدف بازی تصاحب سطح بیشتر از زمین بازی توسط مهره‌ها است.

معرفی بازی گو

بازی گزینه مناسبی برای پر کردن اوقات فراغت شماست. می توانید بازی های مختلف را امتحان کنید و با اعضای خانواده، دوستان و آشنایان، خود را سرگرم کنید، چه بازی هایی؟ بازی گو، قدیمی ترین بازی تخته ای، با ما همراه باشید تا این بازی را بهتر بشناسید.

بازی گو/ تاریخچه بازی گو/ قوانین بازی گو
بازی گو

معرفی بازی گو

گو یا وی‌چی قدیمی‌ترین بازی تخته‌ای تاریخ بشری است. این بازی که به صورت دو نفره انجام می‌شود، علی‌رغم قوانین ساده‌ای که دارد راهبردهای پیچیده‌ای دارد.

بازی به این صورت انجام می‌گیرد که دو بازیکن به نوبت مهره‌های سیاه و سفید خود را در خانه‌های صفحه بازی که یک شبکه ۱۹ در ۱۹ مربعی است، قرار می‌دهند. وقتی مهره‌ها روی صفحه قرار گرفت، نمی‌توان آن را حرکت داد مگر اینکه با مهره‌های رنگ مخالف به‌طور کامل محاصره شود.

هدف بازی تصاحب سطح بیشتر از زمین بازی توسط مهره‌ها است.

بازی گو
بازی گو

بیشتر بخوانید: بازی فکری دست چین برای کودکان

تاریخچه بازی گو

از دودمان ژو (دودمانی بود که پس از دودمان شانگ و پیش از دودمان چین از سال ۱۰۴۶ پیش از میلاد تا ۲۵۶ پیش از میلاد در چین فرمان راند. سه دودمان افسانه ای در چین)، تا کنون.

رده سنی: ۳ سال به بالا

تعداد بازیکنان: ۲ نفر

مدت زمان بازی: ۲۰ تا ۹۰ دقیقه، البته برخی از بازیگران حرفه‌ای، این بازی را تا ۱۶ ساعت و گاهی در دو روز پیاپی و دنباله دار بازی می‌کنند.

بازی گو
بازی گو

بیشتر بخوانید: معرفی بازی فکری بابابو برای کودکان

قوانین بازی گو

گذشته از ترتیب در بازی (حرکت ها تناوبی است) و همین طور قواعد امتیازگیری، در اصل تنها دو قانون در بازی گو وجود دارد:

قانون ۱:
(قانون آزادی) بیان می کند که هر سنگ باقی‌مانده روی تخته باید حداقل یک نقطه باز در همسایگی اش داشته باشد (تقاطع، به نام نقطه آزاد) به طور مستقیم (بالا، پایین، چپ یا راست)، یا باید بخشی از یک گروه متصل باشد که حداقل یک نقطه باز (آزاد) در کنار آن وجود داشته باشد. هر سنگ یا گروهی از سنگ ها که آخرین نقطه آزادی خود را از دست بدهد، از روی تخته برداشته خواهد شد.

قانون ۲:
(قانون KO) بیان می کند که وقتی سنگ را دارید روی تخته می گذارید هرگز نباید موقعیت سنگ های قبلی را تکرار کنید. چنین حرکت هایی ممنوع است و در نتیجه در هر نوبت تنها امکان بازی در جاهای دیگر تخته وجود دارد.

دو قانونی که در بالا ذکر شد تقریباً تمامی بازی ها را پوشش می دهند. دیگر قوانین بازی تخصصی هستند، چرا که از طریق روی هم گذاشتن قوانین دیگر به دست می آیند.

بازی گو/ تاریخچه بازی گو/ قوانین بازی گو

قوانین پایه ای بازی گو

دو بازیکن، سیاه و سفید، به نوبت سنگ رنگ خود را در یک نقطه خالی (تقاطع) روی تخته می گذارند.

اول سیاه حرکت می کند. در صورتی که تفاوت زیادی در مهارت بین بازیکنان وجود دارد، سیاه به طور معمول اجازه دارد با گذاشتن دو یا چند سنگ این تفاوت را جبران کند. تخته رسمی شامل ۱۹ × ۱۹ خط است، هر چند قوانین را می توان برای هر اندازه ای از تخته اعمال کرد. تخته های با اندازه ۱۳ × ۱۳ و ۹ × ۹ برای آموزش مبتدیان مناسب است. هنگامی که یک سنگ روی تخته قرار داده می شود، دیگر نمی توان آن را به نقطه دیگری منتقل کرد.

قوانین بازی گو

سنگ هایی که از یک رنگ هستند و به صورت عمودی یا افقی کنار هم قرار می گیرند، تشکیل یک زنجیره (که یک رشته یا گروه نیز نامیده می شود) می دهند که پس از آن دیگر نمی‌توانند از هم جدا شوند و در واقع، به عنوان یک سنگ تک بزرگتر به حساب می آیند. تنها سنگ هایی که توسط خطوط به یکدیگر متصل می شوند ایجاد یک زنجیره می دهند، نه سنگ هایی که به صورت مورب در مجاورت هم قرار دارند. زنجیرها را می توان با قرار دادن سنگ های اضافی در تقاطع ها گسترش داد و می توان با قرار دادن یک سنگ در تقاطع دو یا چند زنجیره از همان رنگ آن ها را به هم متصل کرد.

نقطه خالی مجاور به سنگ، نقطه آزادی آن سنگ نامیده می شود. سنگ های یک زنجیره نقاط آزادی را با هم شریک هستند. یک زنجیره از سنگ ها باید حداقل یک نقطه آزادی داشته باشد تا بتواند روی تخته باقی بماند. هنگامی که یک زنجیره با سنگ های رنگ مخالف محاصره شود به طوری که دیگر نقطه آزادی ای نداشته باشد، آن زنجیر گرفته شده و از روی تخته حذف می شود.

بازی گو
بازی گو

بیشتر بخوانید: تیله بازی برای کودکان / بازی دسته جمعی و هیجان انگیز

قانون کو (ko)

بازیکنان اجازه حرکاتی که بازی را به موقعیت قبلی برگرداند، ندارند. این قانون به نام قانون KO مانع از تکرار بی پایان بازی می شود. در چنین شرایطی شخص باید نقطه ای در تخته را برای بازی پیدا کند که شخص مقابل نیاز حتمی برای بازی در آنجا پیدا کند تا به این ترتیب برای خود زمان خریده و در حرکت بعد از آن به سراغ نقطه مورد نظر برگردد قبل از آنکه گرفته شده باشد. تکرار چنین مبادلاتی مبارزه KO نامیده می شود.

بازی گو
بازی گو

رد کردن در بازی گو

به جای قرار دادن یک سنگ روی تخته، یک بازیکن ممکن است تصمیم بگیرد که این دور را بازی نکند. این حالت معمولاً زمانی رخ می دهد که اشخاص به این نتیجه برسند که هیچ حرکت مفیدی برایشان باقی نمانده است. وقتی که هر دو بازیکن به صورت متوالی این کار را انجام دهند، بازی به پایان رسیده و امتیازها شمرده می شود.

بازی گو/ تاریخچه بازی گو/ قوانین بازی گو
بازی گو

خودکشی در بازی گو

یک بازیکن معمولا سنگی را طوری نمی‌گذارد که خودش یا گروهش فوراً نقطه آزادیشان را از دست بدهند، مگر اینکه انجام این کار بلافاصله آخرین نقطه آزادی گروه نفر مقابل را بگیرد. در چنین حالتی، گروه دشمن اسیر شده است، در حالی که سنگ جدید حداقل یک نقطه آزادی دارد. این قانون باعث تفاوت خیلی مهم بین یک و دو چشم است: اگر یک گروه که فقط یک چشم دارد به طور کامل از خارج احاطه شود، می توان آن را با قرار دادن یک سنگ در چشم آن کشت. این بازی استراتژیکی هست.

معرفی بازی گو
بازی گو

بازی گو و هوش مصنوعی گوگل

بدون شک بازی های سنتی مبتنی بر صفحه زیادی هست که می توانست به عنوان آزمونی برای سنجش میزان پیشرفت هوش مصنوعی مورد استفاده قرار بگیرد؛ دوز، اوتلو و شطرنج از جمله آن ها است. اما اکنون گو به یک بازی پر سر و صدا تبدیل شده است.

تفاوت همه این بازی ها در این است که مانند بازی های دیگر اطلاعات رقیبان از یکدیگر پنهان نیست و همچنین عنصر شانس نیز در آنها دخیل نیست. گو بازی است که معمولا طی آن انسان ها همواره بر ماشین ها ارجحیت داشته اند. در نتیجه ساخت یک هوش مصنوعی که در یک بازی به این پیچیدگی قادر به شکست انسان باشد، یک پیشرفت بزرگ در هوش مصنوعی به حساب می آید.

این بازی در شرق آسیا از محبوبیت بالایی برخوردار است، هرچند که رفته‌ رفته در سطح جهانی هم محبوب می‌شود. یک تخمین دست پایین از تعداد گوبازان دنیا حدود ۲۷ میلیون نفر است.

بازی گو/ تاریخچه بازی گو/ قوانین بازی گو
بازی گو

امیدواریم از این مطلب که به معرفی بازی گو اختصاص داشت، لذت برده باشید.

بیشتر بخوانید:

 

مجله اینترنتی تحلیلک

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سحر
2 سال قبل

سرگرم کننده به نظر میرسه، ممنون برای معرفی

2
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x