همراهان همیشگی مجله اینترنتی تحلیلک، در این بخش قصد داریم با معرفی اماکن گردشگری ایران در خدمت شما باشیم. امیدواریم که شما عزیزان بتوانید به این اماکن زیبا سربزنید و خوشحال می شویم که تجربه های خودتان را با ما به اشتراک بگذارید. این مطلب به معرفی باغ گیاه شناسی تهران اختصاص دارد.
باغ گیاه شناسی تهران
این باغ به وسعت ۱۴۵هکتار در دامنه جنوبی رشته کوه البرز در اراضی چیتگر، در شمال غربی تهران واقع شده است. عملیات طراحی و احداث این باغ از سال ۱۳۴۸ توسط کارشناسان ایرانی و با همکاری تعدادی از کارشناسان خارجی آغاز شد و نقشه جامع باغ طراحی شد. نقشه این باغ را به گونه ای طراحی کرده اند که یادآور باغ ایرانی (چهار باغ) باشد. به همین منظور، میدان بزرگی را در مرکز باغ احداث کردند و چهار بلوار اصلی را از این میدان به هر سو کشیدند.
تعدادی کلکسیون موضوعی با اهداف آموزشی و پژوهشی و نمایشی برای باغ طراحی شده است. این باغ نقش مهمی در زمینه تحقیقات علوم گیاهی و باغبانی، آموزش عمومی و آشنا ساختن مردم با اهمیت و تنوع گیاهان و لزوم حفاظت از آن ها را بر عهده دارد و مکانی است که در آن مجموعهای از گیاهان بومی و غیر بومی در فضای باز و در گلخانهها کشت میشوند.
امروزه باغ گیاه شناسی ملی ایران بزرگترین باغ گیاه شناسی خاورمیانه و یکی از ۱۰ باغ گیاه شناسی برتر کل دنیا محسوب می شود.
همچنین باغ گیاهشناسی به عنوان ذخیره ژنتیکی گیاهان در معرض خطر انقراض مورد استفاده قرار میگیرد. در باغ های گیاهشناسی امکانات لازم برای مطالعه و تحقیق درباره تنوع زیستی و حفاظت از آن ها فراهم است.
همچنین با کلیک بر روی عکس زیر می توانید مکان های گردشگری تهران را مطالعه کنید.
قسمت های مختلف باغ گیاه شناسی تهران
باغ صخره ای، بخش رویشگاه قاره آمریکا، قسمت گیاهان دارویی، قسمت رویشگاه قاره اروپا، باغ سیستماتیک، آربراتوم، ناحیه ایرانی و تورانی، گیاهان زاگرس، گیاهان البرز، قسمت رویشگاه هیمالیا، گیاهان حوزه دریای خزر، بخش قطعات نمایشی، گیاهان آذربایجان و قفقاز، باغ های ژاپن و چین، باغ میوه ایرانی، بخش نهالستان، بخش گلخانه ها، جنگل تفریحی و فضای سبز موحوطه های اداری مجموعه.
با ورود به بخش گیاهان دریای خزر احساس می کنید که به جنگل های شمال ایران پای گذاشته اید. حتی خاک بخش خزری را هم از خود شمال آورده اند. ساخت ناحیه خزری در این باغ در سال ۱۳۵۱ آغاز شد و همچنان گیاهانی به آن اضافه می شود. ۶۴ گونه درختی و درختچه ای جنگل های شمال کشور در این محوطه نگهداری می شوند.
همچنین باغ های شبیه سازی شده چینی و ژاپنی را می توانید در این باغ مشاهده کنید. یکی از زیبایی های این قسمت از باغ، پل های چوبی کوچکی است که بر روی آب راه های آن احداث کرده اند. یکی از مشهورترین گیاهان بخش ژاپن و چین، گیاه بامبو است.
در بخش دیگری از باغ آبشارهای مصنوعی، جنگل های شمال آمریکا و جنگل های جنوب این قاره را می توانید مشاهده کنید.
این باغ محل کاشت، حفظ و نگهداری گونه های متنوع گیاهی کشورمان و برخی دیگر نقاط دنیاست. نگهداری از این درختان و گیاهان کاری دشوار و حساس است. این گیاهان بسیار آسیب پذیر بوده و جبران خسارت به آن ها گاه غیر ممکن است.
همچنین با کلیک بر روی عکس زیر می توانید معرفی تنگه واشی یکی از مکان های جذاب گردشگری تهران را مطالعه کنید.
از سال ۱۳۹۷ درب های موزه حشرات نیز به روی بازدیدکنندگان باز شده است.
آدرس باغ گیاه شناسی تهران
آدرس باغ گیاه شناسی تهران: اتوبان تهران-کرج، خروجی پیکانشهر، شهرک سرو آزاد، خیابان شهید علی گودرزی، بلوار باغ گیاهشناسی ملی ایران
راه های دسترسی
خودرو شخصی: بزرگراه تهران –کرج، خروجی پیکانشهر، شهرک سرو آزاد، خیابان شهید گودرزی، خیابان هشتم غربی.
باغ گیاه شناسی تهران با مترو
مترو: ایستگاه مترو ایران خودرو، شهرک سروآزاد، خیابان شهید گودرزی، خیابان هشتم غربی.
تلفن: ۵-۴۴۷۸۷۲۸۲ – ۰۲۱
ساعات بازدید: همه روزه از ساعت ۹ صبح لغایت ۱۶ است.
مجله اینترنتی تحلیلک