اقدامات لازم در هنگام ضربه دیدن دندان کودکان چیست؟
ضربه دیدن دندان کودکان در اثر ضربه به صورت و فک کودکان در هنگام بازی، شیطنت های کودکانه، تصادف، افتادن از پله و… ممکن است دندان های آن ها دچار آسیب شود و یا حتی به طور کامل از جای خود کنده شده و از دهان خارج شوند.
با حفظ خونسردی و انجام اقدامات به موقع می توان بهترین تصمیم را برای حفظ دندان کودک گرفت.
به این مسئله مهم توجه کنید که به هیچ عنوان دندان خارج شده را دور نیندازید و از هرگونه دست کاری سطح دندان خودداری کنید.
هرچه سریع تر دندان را داخل یک لیوان شیر یا سرم فیزیولوژی و یا بزاق دهان قرار دهید و اگر هیچ کدام از این موارد قابل اجرا نبودند دندان را داخل یک لیوان آب قرار دهید و سریع به دندانپزشک مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید: سندروم شیشه شیر و پوسیدگی دندان کودکان
به این نکته توجه کنید که مهم ترین عامل در جوش خوردن دوباره دندان در داخل استخوان فک آن است که هر چه سریع تر در جای خودش قرار گیرد. با گذشت هر دقیقه، میزان موفقیت کاهش می یابد. هر چه زودتر کودک را به مرکز درمانی دندانپزشکی برسانید امکان کاشت دندان وجود دارد.
به هیچ وجه نباید دندان را داخل دستمال کاغذی یا پارچه قرار دهید؛ زیرا محیط دندان باید مرطوب باشد. در صورت استفاده از دستمال حتما باید آن را خیس کنید.
بیشتر بخوانید: آموزش های ویژه برای رعایت بهداشت دندان کودکان در خانه
هنگام ضربه دیدن دندان کودکان در برخی موارد قسمتی از تاج دندان شکسته می شود که در این مواقع بهتر است قسمت شکسته تاج دندان را دور نیندازید و آن را همراه کودک نزد دندانپزشک ببرید. ممکن است در هنگام ترمیم تاج دندان از قسمت شکسته شده هم استفاده شود.
در هنگام ضربه خوردن، دندان ها دچار لقی مختصری می شوند و یا به سمت داخل و خارج جابجا می گردند. والدین در این موارد باید ناحیه زخم را به صورت ملایم شسته و هر چه سریع تر کودک را به دندانپزشکی ارجاع دهند تا اقدامات لازم توسط دندانپزشک صورت گیرد.
با تشکر از دکتر احسان دره شیری
مجله اینترنتی تحلیلک