جمعه/ 2 آذر / 1403
Search
Close this search box.
پروتز مو چیست

پروتز مو چیست و همه نکاتی که باید در مورد آن بدانید

روش های زیادی برای خانم ها و آقایان برای پوشاندن قسمت های کم پشت و یا بدون مو سر وجود دارد، از کلاه گیس تا کاشت مو. یکی از این روش ها که طرفداران زیادی نیز دارد پروتز مو است. پروتز مو روشی بین کلاه گیس و کاشت مو حساب می شود.

پروتز مو چیست؟

روش های زیادی برای خانم ها و آقایان برای پوشاندن قسمت های کم پشت و یا بدون مو سر وجود دارد، از کلاه گیس تا کاشت مو. یکی از این روش ها که طرفداران زیادی نیز دارد پروتز مو است.

پروتز مو روشی بین کلاه گیس و کاشت مو حساب می شود.

پروتز مو نسبت به کاشت هزینه کمتری دارد و نتیجه آن نیز فوری است، البته نمی توان از عوارض پروتز مو نیز چشم پوشی کرد.

با ما همراه باشید تا به شما بگوییم پروتز مو چیست و به بررسی فواید و عوارض پروتز مو بپردازیم.

پروتز مو

پروتز مو چیست؟

این روش یکی از راه حل های رفع مشکلات ناشی از ریزش مو مانند طاسی است. در این روش تارهای مصنوعی مو به ‌جای کاشت در پوست سر، روی پروتزهای نانویی که جنس ظریف و مشبکی دارند، قرار می‌گیرند.

سپس این پروتز را با چسب مخصوصی روی پوست سر انسان و در نواحی طاس سر می‌چسبانند. این روش یک راه‌حل موقت اما با ظاهری طبیعی برای پوشش دادن قسمت‌های طاس سر است.

ساختار پروتز مو چیست؟

پروتز مو از دو قسمت «بیس پروتز» و «موهای پروتز» تشکیل شده ‌است. بیس پروتز یک لایه توری مشبک بسیار ظریف است که با شبیه‌سازی پوست سر انسان ساخته شده و امکان تبادل هوا برای پوست سر را ایجاد می‌کند.

روی این لایه موهای طبیعی و مشابه با موهای اصلی فرد یا به سلیقه خودش قرار می‌گیرد. تفاوت نحوه کاشت مو مصنوعی در پروتز و کلاه‌گیس باعث می‌شود پروتز مانند کلاه‌گیس نمایی غیرطبیعی نداشته باشد و در نهایت این پروتز روی قسمت طاس سر ثابت می‌شود.

نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که پروتز مو، پوستیژ نیست! پوستیژ مو به دلیل اینکه با الیاف مشابه با موی انسان (نه موی طبیعی) ساخته شده است ظاهر غیر طبیعی دارد و همچنین به خاطر مصنوعی بودن الیاف با سشوار گرم و شانه زدن پس از مدتی دچار شکستگی و دفرمگی در استایل مو خواهد شد.

پروتز مو پروتز مو

 

تفاوت بین روش پروتز مو و کلاه گیس

اولین تفاوت پروتز با کلاه گیس این است که کلاه گیس را تنها با استفاده از نوار لاستیکی، کاغذی یا استاپل به سر ثابت می‌کنند، در حالی که پروتز مو، با استفاده از چسب‌های مخصوص بر روی سر ثابت می‌شود تا فرد بدون برداشتن آن، فعالیت‌های روزمره نظیر حمام کردن، تمرین و یا رفتن به استخر انجام دهد.

پروتز را می‌توان با توجه به نیاز مشتریان در هر نقطه‌ای از سر و یا تنها یک بخش پوشش داد در حالی که کلاه گیس تمام سر را پوشش می‌دهد.

پروتز را می‌توان در بلند مدت استفاده کرده و روی سر ثابت نگه داشت، در صورتی که کلاه گیس را حداکثر تا چند ساعت می‌توان استفاده کرد.

موادی از جنس نانو در پروتز به کار رفته است که مانع از تجمع باکتری‌ها و قارچ‌ها شده و مشکلی برای پوست سر ایجاد نمی‌شود، اما در کلاه گیس ممکن است میکروب‌ها و باکتری تجمع کرده و رشد و تکثیر کنند.

در روش پروتز مو، به گونه‌ای عمل می‌شود که مو کاملا طبیعی بوده و تصور می‌شود که از زیر سر رشد کرده و مصنوعی نیست. البته این تکنیک در مورد پروتز‌های نانو صدق پیدا می‌کند.

تراکم مو و میزان آن در پروتز، قابل تعیین است به این معنی که فرد می‌تواند هر تعداد تار مو برای نواحی مختلف آسیب دیده درخواست کند. علاوه براین با پروتز مو، فرد به راحتی می‌تواند فعالیت‌های عادی خود را از جمله شنا، رفتن به استخر، حمام و ورزش را انجام دهد، اما با کلاه گیس، این کار‌ها به راحتی امکان پذیر نیست.

فرد می‌تواند پروتز مو را رنگ کرده، فر کرده و یا مش کند، اما چنین کاری روی کلاه گیس مقدور نیست.

به دلیل استفاده از تار مو‌های مصنوعی در کلاه گیس، این مو‌ها کیفیت مناسبی نداشته و ظاهری غیر طبیعی به موی سر می‌دهند و در نگاه اول، هر فردی می‌تواند کلاه گیس را تشخیص دهد. بنابراین، کیفیت و نوع الیاف مو در هر روشی، کاملا مهم بوده و بر ظاهر مو‌ها تاثیر زیادی می‌گذارد.

پروتز مو

دو روش برای اتصال پروتز روی مو وجود دارد:

الف) کلیپس؛ که یک روش قدیمی است و به کنارها و بغل موهای فرد وصل می شود و فقط برای مواقع ضروری مثل مهمانی ها و مراسم های خاص مورد استفاده واقع می شود ولی به طبیعی بودن روش دوم که در زیر تعریف می کنیم نیست!

ب) چسب یا سرجری تیپ (surgery tape)، این نوع چسب ها کمتر از یک میلی متر یعنی یک دهم میلی متر ضخامت دارند و خیلی شفاف و نامرئی هستند و قدرت جذب بسیار بالایی دارند و دارای خاصیت آنتی هیستامین (ضد حساسیت) هستند به طوری که وقتی روی پوست سر چسبیده می شوند به هیچ عنوان بدون اراده و اختیار فرد از روی سر بلند نمی شوند.

فرد می تواند به راحتی با آن استحمام کند، ورزش کند، بخوابد و دوش بگیرد و …. یعنی فرد می تواند تمام کارهایی را که با موی طبیعی خود انجام می دهد با پروتزهای موسان هم به راحتی و بدون هیچ مشکلی انجام دهد.

پروتز مو بهتر است یا کاشت مو؟

زمانی که در مورد پروتز مو شروع به تحقیق می کنید یا از افرادی که این روش را برای درمان طاسی برای شما پیشنهاد می کنند مسلما چیزی جز مزیت و سود برای شما شرح داده نمی شود. با توجه به اینکه کاشت مو هزینه بیشتری دارد و همچنین احتیاح به تحمل جراحی و دوران نقاهت بعد از درمان دارد، شاید شما سریعا تصمیم به جایگزینی کاشت مو با پروتز مو کنید.

اما باید در نظر داشته باشید که اولا هزینه کمتر در لحظه است و موهای به دست آمده به وسیله روش پروتز مو دائمی نیست و حداکثر ۱ سال بعد باید نسبت به ترمیم و جایگزینی آنها اقدام کرد. پس هزینه پروتز مو در طول عمر شما چندین برابر هزینه کاشت مو خواهد بود.

مزیت بعدی پروتز را امکان عبور هوا و رطوبت به دلیل مشبک بود توری آن می نامند. اما توجه داشته باشید به هیچ امکان عبور هوا و رطوبت به پوست سر شما به دلیل استفاده از چسب برای اتصال نیست. حتی اگر برای اتصال ار کلیپس استفاده شود، موهای پوششی پروتز مانند موی طبیعی که ریزش طبیعی دارد و با موی جدید جایگزین می شود، نیست.

موی انسان با ریزش طبیعی خود امکان رشد موی جدید و تجدید قوای پوست سر را می دهد. این امکان را پروتز از پوست سر شما می گیرد. در نتیجه این امر چربی پوست سر با تجمع در زیر پروتز مو بوی بدی گرفته و امکان بوجود آمدن حساسیت پوستی و خارش سر را فراهم می کند.

قرمزی و خارش پوست سر در افرادی که پروتز مو انجام داده اند بسیار شایع است. همچنین عنوان می شود از شبکه های توری مشبک آن موی سر شما رشد خواهد کرد که کاملا بی اساس و نادرست است. چسب پروتز امکان چنین امری را به شما نمی دهد.

پروتز مو

معایب و عوارض پروتز مو

  • بوی بد سر انسان به دلیل تجمع چربی زیر لایه زیرین پروتز مو
  • خارش و حساسیت پوستی
  • قرمزی پوست سر انسان
  • هزینه بسیار بالا در طولانی مدت
  • موی غیر طبیعی و بدون امکان رشد
  • راه حل غیر دائمی برای درمان ریزش مو

مزایای استفاده از پروتز مو

پروتزها با توجه به وسعت طاسی سر فرد، جنس، رنگ و حالت موهای او ساخته می‌شود و دارای مزایای زیر است:

  • برای درمان انواع طاسی‌ها مانند آلوپسی آندروژنیک، آلوپسی آره‌تا، بیماران تحت شیمی‌ درمانی و… قابل استفاده است.
  • نتیجه آن بلافاصله بعد از عمل قابل مشاهده است.
  • قیمت پروتز از کاشت مو پایین‌تر است.
  • گرچه دائمی نیست اما یک راه طولانی مدت محسوب می‌شود.
  • هیچ محدودیتی برای فعالیت‌های زندگی روزمره فرد از قبیل ورزش، شنا، استحمام و خواب ایجاد نمی‌کند.
  • هیچ مورد منع مصرفی در پروتز وجود ندارد (به‌ جز موارد آلرژی که ممکن است در اثر هریک از مواد استفاده شده در آن باشد. البته اکثر اجزای سازنده پروتز مو و مواد نگهدارنده آن ضدحساسیت هستند و آلرژی به ‌ندرت اتفاق می‌افتد).
  • پروتز یک روش برگشت‌پذیر است و اگر نتیجه مورد رضایت نبود، امکان برداشتن آن وجود دارد.

برای نگهداری پروتز مو چه نکاتی باید رعایت شود؟

پروتز نیاز به مراقبت و تمیز کردن منظم دارد. ماندن طولانی مدت پروتز روی سر باعث ایجاد مشکلات زیادی برای پوست سر می‌شود.

استفاده از مواد نامناسب برای نصب پروتز می‌تواند منجر به آلرژی شود. برداشتن پروتز باید اصولی و با استفاده از مواد پاک‌کننده چسب مناسب انجام شود.

پروتز در ناحیه‌ای که دارای قارچ یا عفونت است نباید نصب شود.

پروتز مو

آیا پروتز را هر روز باید برداشته و تمیز کنیم؟

خیر. مدل‌هایی که با چسب مخصوص به سر متصل می‌شوند، می‌توانند به مدت ۲۰ روز هم روی سر بمانند. این زمان به نوع مواد و کیفیت چسب بستگی دارد.

در پایان هر دوره پروتز باید برداشته شده و چسب قدیمی تمیز و دوباره استفاده شود. این کار باید در کلینیک پوست و مو انجام شود اما افراد باتجربه‌تر می‌توانند خودشان این کار را در خانه انجام دهند.

عمر پروتز مو چقدر است؟

به‌طور کلی پروتز می‌تواند ۶ ماه تا ۲ سال استفاده شود. این زمان با توجه به کیفیت و مقاومت مواد تشکیل‌ دهنده و رعایت نکات نگهداری از سوی خود فرد می‌تواند متغیر باشد.

نتیجه پروتز چگونه است؟ آیا مصنوعی به نظر خواهد رسید؟

اگر پروتز از کیفیت خوبی برخودار باشد و با روش مناسب و دقیق استفاده شود، ظاهری طبیعی و رضایت‌بخش خواهد داشت. برش پروتز در اندازه‌های مناسب سر توسط متخصص تاثیر زیادی در نتیجه پروتز مو دارد.

 

مجله اینترنتی تحلیلک

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x