استارتاپ یا استارت آپ چیست؟
کلمه استارت آپ یا استارتاپ در انگلیسی بهصورت Startup و یا Start-Up نوشته میشود اما هیچ قانون درست و جامعی در تعریف آن وجود ندارد؛ زیرا اهداف، درآمد، سود و تعداد کارمندان هر شرکت در هر صنعتی فرق میکند؛ اما شاید بتوان استارتاپ را بدینصورت تعریف کرد که استارتاپ، یک شرکت جوان بوده که کسبوکاری را بهتازگی آغاز کرده و یا شروع به توسعه میکند. این شرکتها معمولاً با ایدهای خلاقانه و در عین حال ساده و عموماً نو شروع به فعالیت میکنند.
اگر شما یک شرکت کوچک برای سودآوری ایجاد کردهاید و قصد دارید شرکت خود را توسعه دهید تا بتوانید بازارهای بیشتری را جذب کنید، حتی اگر هنوز در اتاق کوچکی کار خود را ادامه میدهید احتمالاً شما بنیانگذار یک استارتاپ هستید.
راه اندازی استارتاپ
شروع به کار هر استارت آپ عموماً با رؤیاپردازی و نگاه ایده آل آغاز میشود، اما بهسرعت مشکلات و سختیها به سراغ آن رفته و در صورت عدم تحمل فشارها و سوء مدیریت، چیزی جز شکست نصیب این شرکت نوپا نمیشود.
یکی از ویژگیهای اصلی استارتاپ ها، توانایی رشد بالا است. آنها بهسادگی شکل میگیرند، شروع به کار میکنند، توسعه مییابند و در صورت داشتن پشتکار و مدیریت قوی، به موفقیت دست مییابند؛ اما باید در نظر داشت که لزوماً موفقیت در این شرکتها تضمین نمیشود و استارتاپ های بیشماری با شکست مواجه میشوند.
تیم هر استارتاپ، در ابتدای راه معمولاً کوچک است و میتواند توسط یک فرد یا چندین بنیانگذار تأمین مالی و مدیریت شود. این شرکتها معمولاً محصول یا خدماتی را ارائه میدهند که در حال حاضر در جای دیگر در بازار ارائه نمیشود یا بهگونهای ضعیف ارائه میشود. بهعبارتدیگر استارتاپ، یک شرکت برای حل مشکلی است که برای آن راهحل واضحی وجود ندارد.
ازآنجاکه در سالهای گذشته، تکنولوژی و فناوری نقش بسیار مهمی را در جامعه و کسبوکارها ایفا میکنند، استارتاپ ها عموماً حول محور تکنولوژی شکل میگیرند. تمام مشاغل دنیا که استارتاپ هم شامل آنها میشود، درگیر روابط آدمها با یکدیگر و فناوری است؛ بنابراین توجه به پیشرفت در فناوری و روابط عمومی بالا در شروع و ادامه استارتاپ، نقش بسیار مهمی در دستیابی به موفقیت خواهد داشت.
در مراحل اولیه، هزینههای شرکتهای نوپا از زمانی که آنها درحالتوسعه و آزمایش طرح خود و بازاریابی محصول یا خدمات هستند، بیش از درآمدشان است. به همین خاطر آنها اغلب به کمکهای مالی نیاز دارند. نیازهای مالی استارتاپ، میتواند از طریق تأمین مالی سنتی مثل کسب وام از نهادهای دولتی و غیردولتی انجام پذیرد اما مدیران استارتاپ میتوانند خود را اثبات کرده و سرمایهگذاران را جذب کنند.
درنهایت توجه به این موضوع حائز اهمیت است که چشمانداز هر کارآفرینی منحصربهفرد است. شما برای تشکیل شرکت نوپای خود داستان ویژهای دارید. اگر داستان استارتاپ شما جذاب و قانعکننده باشد میتوانید سرمایهگذاران و مشتریان را به سمت خود جذب کرده و به موفقیت دستیابید.
مجله اینترنتی تحلیلک