پوسیدگی دندان و راه های درمانی برای جلوگیری از گسترش آن
در مراحل ابتدایی که دندان شما دچار پوسیدگی می شود، می توانید به کمک فلوراید تراپی از گسترش پوسیدگی جلوگیری کنید. همچنین رعایت کردن بهداشت در این مرحله بسیار موثر است.
برای انجام فلوراید تراپی، از ژل فلوراید استفاده می کنند. ژل فلوراید (با غلظت بالا) را بر روی سطح دندان ها قرار می دهند و پس از خشک شدن از ساکشن قوی برای تمیز کردن سطح دندان ها استفاده می کنند. همچنین برای جلوگیری از مسمومیت فرد با مواد فلوراید، قبل از استفاده از ژل باید دندان ها تمیز و خشک شوند. فلوراید تراپی باید توسط پزشک انجام شود.
زمان انجام فلوراید تراپی
فلوراید تراپی با توجه به میزان گسترش و شیوع پوسیدگی و با نظر دندانپزشک، ممکن است از هفته ای یک بار تا هر ماه یا هر سه ماه یک بار انجام گیرد ولی در شرایطی که پوسیدگی کنترل شده باشد معمولا هر ۶ ماه یک بار توصیه می شود. این روش در کنترل پوسیدگی همراه با بهداشت دهان بسیار موثر است.
در صورت پیشرفت کردن پوسیدگی و نمایان شدن حفره در دندان، باید قسمت های پوسیده و عفونی برداشته شوند و سپس دندان توسط مواد مخصوص و ترمیمی پر شوند.
هرچه پوسیدگی در مراحل اولیه درمان گردد، بافت کمتری از دندان درگیر بوده و در نتیجه استحکام دندان و پرکردگی بیشتر خواهد بود.
پوسیدگی دندان یک بیماری عفونی و قابل انتقال است و وجود پوسیدگی در یک دندان می تواند به عنوان یک کانون عفونی در دهان عمل نموده و سبب پوسیدگی دندان های دیگر شود.
در صورت درمان نشدن پوسیدگی، پیشرفت پوسیدگی باعث درگیری مغز دندان شده و این عفونت می تواند از طریق پالپ به ریشه و بافت های اطراف ریشه برسد و از این طریق در ناحیه سر و صورت گسترش یابد و خطرات جدی برای بیمار به وجود آورد.
بیشتر بخوانید: دندان قروچه در کودکان / عوارض آن و درمان دندان قروچه
با تشکر از دکتر احسان دره شیری
مجله اینترنتی تحلیلک