روز مبعث چه روزی است؟
روز مبعث روزی است که بر اساس باورهای مسلمانان جهان حضرت محمد صلی الله علیه و آله به پیامبری برگزیده شده است. اعتقاد مسلمانان بر این است که ایشان در غار حرا و توسط جبرییل از سوی خدا به پیامبری برگزیده و مامور شده است تا انسان ها را به خداپرستی دعوت کند.
حضرت محمد در این زمان ۴۰ سال داشت و در مکه زندگی می کرده است.
روز مبعث چه روزی است؟
باور شیعیان
بر اساس باور شیعیان، محمد مصطفی در روز ۲۷ رجب عام الفیل، سال ۱۳ پیش از هجرت پیامبر اسلام مبعوث شد. شیعیان این روز را جشن میگیرند و در روایات اسلامی اعمال مستحبی برای روز مبعث پیش بینی شده است. دعا، نماز و غسل مستحب از اعمال این روز است.
باور اهل سنت
در نزد اهل سنت تاریخ دقیق بعثت پیامبر مشخص نیست ولی بعضی معتقدند که این واقعه در شب ۲۱ ماه رمضان بوده است. به دلیل نامعلوم بودن تاریخ مبعث نزد اهل سنت جشن گرفته نمیشود.
روز مبعث چه روزی است؟
حضرت محمد مصطفی در روز (۲۷ رجب) سال ۴۰ عام الفیل، همزمان با سال ۱۳ پیش از هجرت پیامبر اسلام، در غار حرا، توسط (جبرئیل) و از سوی خدا به پیامبری نایل آمد و مأمور شد که چندخداپرستی و بتپرستی را از زمین بردارد و خداپرستی را رواج دهد و پیام وحی را به مردم برساند.
روز مبعث ۱۴۰۰
تاریخ دقیق عید مبعث در تقویم ۱۴۰۰ چه روزهایی است؟
عید مبعث ۱۴۰۰مصادف است با سه شنبه ۱۰ اسفند هجری شمسی مبعث رسول اکرم [ ٢٧ رجب ] ۱۴۴۳ قمری
۱ مارس ۲۰۲۲
چگونگی بعثت پیامبر / مبعث پیامبر به چه معناست؟
اعمال مخصوص شب و روز مبعث پیامبر (ص)
اعمال شب بیست و هفتم رجب، شب بعثت نبی اکرم (ص):
–غسل کردن
-زیارت امیرالمومنین (ع)
-خواندن دوازده رکعت نماز که در هر رکعت سورههای حمد، فلق و ناس را یک بار و نیز اخلاص چهار بار خوانده میشود و بعد از اتمام نماز، گفته شود: “لا اله الا الله والله اکبر الحمدلله و سبحان الله ولا حول ولا قوه الا بالله العلی العظیم”.
اعمال روز بیست و هفتم رجب روز مبعث:
–غسل کردن
-روزه گرفتن
-صلوات فرستادن
-زیارت امیرالمومنین (ع)
-زیارت پیامبر (ص)
-خواندن دوازده رکعت نماز که در هر رکعت سوره حمد و یس را بخواند. پس از نماز، چهار بار سوره حمد را بخواند و سپس چهار بار بگوید: “لا اله الا الله والله اکبر والحمد لله وسبحان الله ولا حول ولا قوه الا بالله العلی العظیم” و بعد چهار بار بگوید: ”الله ربی لا اشرک به شیئا”.
روز مبعث چه روزی است؟
روز مبعث چه روزی است؟
چند روایت از اعمال روز و شب عید مبعث
امام جواد (ع) درباره فضیلت و اعمال عید مبعث میفرماید:
همانا در رجب شبی بهتر از آنچه میتابد بر آن آفتاب و آن شب ۲۷ رجب است؛ در صبح آن پیغمبر خدا (ص) به رسالت مبعوث شده و برابر با اجر عمل ۶۰ سال عبادت است؛ اعمالی برای عید مبعث است.
اول: بعد از به جا آوردن نماز عشاء و بر رختخواب رفتن در هر ساعتی که خواستی از شب تا پیش از نیمه آن بیدار شوید و ۱۲ رکعت نماز در هر رکعت حمد و سوره از سورههای کوچک مفصل (از سوره محمد تا آخر قرآن) بخوانید پس، چون سلام دادی در هر دو رکعتی و فارغ شدی از نمازها مینشینی و بعد از سلام می خوانی حمد را هفت مرتبه و معوذتین را هفت مرتبه و توحید و کافرون و سوره قدر را و آیه الکرسی را هر کدام هفت مرتبه و باید دعایی را بعد از همه این دعاها خواند که در مفاتیح الجنان به طور کامل توضیح داده شده است.
دوم: به جا آوردن غسل در شب و نیمه شب مبعث.
سوم: زیارت امیرالمؤمنین (ع) که افضل اعمال این شب است و از براى ایشان در این شب سه زیارت است که در مفاتیح الجنان آمده است.
روز مبعث چه روزی است؟
بر اساس روایتی از شیخ طوسی در مصباح؛ اعمال عید مبعث شامل:
اول: غسل است؛
دوم: روزه و آن یکى از چهار روزى است که در تمام سال امتیاز دارد براى روزه گرفتن و برابر است با روزه هفتاد سال.
سوم: بسیار صلوات فرستادن.
چهارم: زیارت حضرت رسول (ص) و امیرالمؤمنین (ع).
پنجم: و نیز شیخ طوسی روایت کرده از جناب ابوالقاسم حسین بن رُوح رَحَمهُ اللّهُ که فرموده به جا مى آورى در این روز ۱۲ رکعت نماز، مى خوانى در هر رکعت حمد و سوره اى که آسان باشد و تشهد مى خوانى و سلام مى دهى و مى نشینى و مى گویى بین هر دو رکعتى:
اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى لَمْ یَتَّخِذْ وَلَداً وَلَمْ یَکُنْ لَهُ شَریکٌ فى الْمُلْکِ
وَلَمْ یَکُنْ لَهُ وَلِىُّ مِنَ الذُّلِّ وَکَبِّرْهُ تَکْبیراً یا عُدَّتى فى مُدَّتى یا
صاحِبى فى شِدَّتى یا وَلیّى فى نِعْمَتى یا غِیاثى فى رَغْبَتى یا
نَجاحى فى حاجَتى یا حافِظى فى غَیْبَتى یا کافِىَّ فى وَحْدَتى یا
اُنْسى فى وَحْشَتى اَنْتَ السّاتِرُ عَوْرَتى فَلَکَ الْحَمْدُ واَنْتَ الْمُقیلُ
عَثْرَتى فَلَکَ الْحَمْدُ وَاَنْتَ الْمُنْعِشُ صَرْعَتى فَلَکَ الْحَمْدُ صَلِّ عَلى
مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَاسْتُرْ عَوْرَتى وَآمِنْ رَوْعَتى وَاَقِلْنى عَثْرَتى
وَاصْفَحْ عَنْ جُرْمى وَتَجاوَزْ عَنْ سَیِّئاتى فى اَصْحابِ الْجَنَّهِ وَعْدَ
الصِّدْقِ الَّذى کانُوا یُوَعَدُونَ
پس، چون فارغ شدى از نماز و دعا، مى خوانى هر یک از حمد و اخلاص و مُعَوَّذَتَیْن و قُلْ یا اَیُّهَا الْکافِرُونَ و اِنا اَنْزَلناهُ و آیه الکرسى را هفت مرتبه و بعد مى گویى لا اِلهَ اِلا اللّهُ واللّهُ اَکْبَرُ وَسُبْحانَ اللّهِ وَلا حَوْلَ وَلا قُوَّهَ اِلاّ بِاللّهِ هفت مرتبه و بعد مى گویى هفت مرتبه «اللّهُ اللّهُ رَبَّى لا اُشْرِکُ بِهِ شَیْئا» و مى خوانى هر دعا که خواهى.
مجله اینترنتی تحلیلک