شناخت گیاهان دارویی
گیاهان خواص مختلفی دارند و برای مصارف مختلف از آنها استفاده می شود؛ از جمله مصارف دارویی. مصرف گیاهان دارویی به صورت دمنوش امروزه طرفداران زیادی دارد. طعم بینظیر و آرام بخشی برخی از این گیاهان مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است.
تصمیم داریم در این بخش به معرفی گیاهان دارویی و خواص و مضرات آن ها بپردازیم.
شرایط استفاده صحیح از گیاهان دارویی با شناخت آنها
برای اثربخشی کامل و مقبول یک گیاه باید مواردی را رعایت کرد که از جمله آنها میتوان به نکات زیر اشاره کرد:
انتخاب گونه دارویی واقعی: گونه واقعی هر گیاه دارویی دارای حداکثر میزان مواد مؤثر و ایجاد اثر داروی صحیح است. پس برای انتخاب درست باید فردی آگاه گیاه دارویی اصلی را به شما بدهد.
زمان برداشت مناسب: هر گیاه باید در زمان مناسب خود برداشت شود تا باز هم اثر کامل خود را داشته باشد. مثل گیاه دارچین که باید از درختان کمتر از ۶ سال استفاده شود. گل محمدی قبل از طلوع آفتاب و یا برای ریشه ها زمان مناسب برداشت فصل پاییز است.
بیشتر بخوانید: فواید چای سبز و چای سفید یا پشمکی و بررسی مضرات آنها
خشک کردن مناسب گیاه: برخی از گیاهان باید به صورت طبیعی و در آفتاب خشک شوند و برخی باید در سایه خشک شوند.
گیاهانی که در آفتاب خشک می شوند معمولاً ظاهر مناسبی ندارند و شاید بازار فروش را به همین خاطر از دست بدهند، ولی این روش از نظر هزینه کاملاً بهصرفه است.
خشک شدن گیاه در سایه به کندی صورت می گیرد ولی ظاهر گیاه حفظ می شود.
بعضی از افراد هم خشک کردن مصنوعی گیاه را انتخاب می کنند.
ظروف مناسب نگهداری گیاهان: معمولاً ظروف شیشهای قهوهای رنگ و یا ظروف آلومینیومی برای نگهداری مناسب هستند.
علاوه بر موارد بالا شرایط اکولوژیک بر خواص و تأثیر حداکثری گیاهان دارویی اثر میگذارد. مثل درجه حرارت محیط، رطوبت، میزان آفتاب، جنس زمین، ارتفاع و …
نکته نهایی
گیاهان دارویی که معرفی میشوند صرفاً جنبه شناخت و آشنایی با گیاه، فواید و مضرات آنها را دارد و هیچ گونه جنبه درمانی و توصیه برای مصرف نیست.
مجله اینترنتی تحلیلک