دلایل شکست استارتاپ ها
حتماً شنیدهاید که سهچهارم استارتاپها شکست میخورند. اگرچه این حقیقت غمانگیزی است، ولی جالب است بدانید برخی از تصمیمهایی که بنیانگذاران در مراحل اولیهی کارشان اتخاذ میکنند، تأثیر زیادی در شکست استارتاپ ها یا موفقیت کسبوکارشان خواهد داشت. اشتباهات رایجی که اغلب استارتاپها را به عواقب ناگواری دچار میکنند عبارتند از:
بلند پروازی و تمرکز
بسیاری از استارتاپها، بلندپروازیهای زیادی دارند و میخواهند به اهداف و ایدههای بزرگی دست پیدا کنند. درست است که بلندپروازی و آرزوهای بزرگ، روحیهی اعضای تیم را بالا میبرد، ولی ممکن است تمرکز آنها را از هدف نهایی منحرف کند. استارتاپهایی که تمرکز خود را از دست میدهند، پروسههای پراکنده و غیر ضروری مختلف را شروع و دنبال میکنند که درنهایت باعث خستگی، فشار و حتی دلسردی آنها میشود.
اتلاف وقت!
در مراحل اولیهی راهاندازی استارتاپ و در زمان جذب سرمایه، بسیاری از مؤسسان چنین اشتباهی را مرتکب میشوند. آنها میخواهند سرمایهگذارانی را متقاعد کنند که اصولاً علاقهای به ایدهی اصلی استارتاپ ندارند. تلاش برای متقاعد کردن افرادی که اشتیاقی به استارتاپ شما نشان نمیدهند، درنهایت هیچ فایدهای نخواهد داشت. در عوض تلاش کنید وقت و انرژی خود را به یافتن سرمایهگذارانی اختصاص دهید که هدف شما را درک میکنند و احساس خوبی نسبت به این ایده دارند و درعینحال در بلندمدت همراهیتان میکنند.
عدم توجه به بازخورد مخاطبان
بازخورد مخاطبان و مشتریان، چه خوب و چه بد، یکی از عناصر ضروری پیشرفت هر کسبوکار است. با اینحال بسیاری از استارتاپها در مراحل اولیهی کارشان، نظر مخاطبان را جویا نمیشوند. توجه داشته باشید که بازخورد گرفتن به معنای اتلاف وقت و پول شما نیست، بلکه فرصتی برای شروع ارتباط با مشتریان است.
افشای زودهنگام اطلاعات استارتاپ
این مهم است که مشتریان بدانند اهداف استارتاپ شما چیست، ولی نباید این اطلاعات را خیلی زود در دسترس همهی افراد قرار بدهید. بهخصوص در مراحل ابتدایی که هنوز استارتاپ به بلوغ خود نزدیک نشده، ممکن است ادعاهایی بکنید که بعداً نتوانید از عهدهی همهی آنها برآیید. برای حرکت و مسیر رشد استارتاپتان برنامهریزی کنید، ولی اطلاعات مهم را تا زمانی که مطمئن نشدهاید میتوانید به نقاط هدف دسترسی پیدا کنید، در دسترس عموم نگذارید.
تمرکز بیشازحد روی رقیبان
شما باید کاملاً هوشمندانه رقیبانتان را بشناسید و از برنامههای آنها اطلاع داشته باشید. ولی اگر بیش از حد خودتان را با حرکات رقبا سرگرم کنید، از مسیر اصلی شرکت خودتان منحرف میشوید و اهدافتان را از دست میدهید. اگر دائماً استارتاپ خودتان را با دیگران مقایسه کنید، همیشه حس میکنید عقب هستید و درنهایت دلسرد و ناامید میشوید.
مجله اینترنتی تحلیلک