چگونگی بعثت پیامبر / مبعث پیامبر به چه معناست؟
مبعث پیامبر به چه معناست؟
مبعث پیامبر گرامی اسلام، حضرت محمد صلی الله علیه و آله از بزرگ ترین اعیاد مسلمانان به شمار می رود. کلمه مبعث از ریشه بعث است و بَعْث در لغت به معنای برانگیختن و روانه کردن چیزى است. بِعْثَت در فرهنگ اسلامى عموما به معنای برانگیختن و برگزیدن پیامبران از سوی خداوند برای هدایت مردم است که آغاز رسالت هر پیامبر است.
عید مبعث چه روزی است ؟
روز ۲۷ ماه رجب روز عید مبعث است که هر ساله مسلمانان جهان این روز را جشن می گیرند.
چگونگی بعثت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله
امام حسن عسکرى علیه السّلام در توصیف بعثت پیامبر اکرم صلّى اللّه علیه و آله اینگونه می فرمایند:
«… تا این که به چهل سالگى رسید، و خداوند قلب کریمش را بهترین و والاترین و خاشعترین و مطیعترین قلبها یافت. پس به درهاى آسمان اجازه داد و آنها باز شدند و به ملائکه اجازه داد و آنها نازل شدند و در این حال محمد صلّى اللّه علیه و آله به آنها مىنگریست. پس رحمت از طرف عرش بر وى نازل شد و او به روح الامین، جبرئیل- طاووس ملائکه- نگاه مىکرد، جبرئیل نزد او فرود آمد و دستش را گرفت و تکان داد و گفت: اى محمد! بخوان، محمد فرمود: چه چیزى را بخوانم؟ گفت: اى محمد! «اِقْرَاْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذی خَلَقَ * خَلَقَ الْاِنسانَ مِنْ عَلَقَ * اِقْرَا وَ رَبُّکَ الْاَکْرَمُ * اَلَّذی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ…»
حضرت خدیجه و امام علی علیهما السلام، اولین ایمان آورندگان
از میان مردان نیز امام علی بن ابیطالب علیهالسلام، به محض دیدن چهره نورانی پیامبر صلی الله علیه و آله به وی ایمان آورد و شهادتین را بر زبان جاری کرد. از آن پس پیامبر صلی الله علیه و آله در کنار خانه خدا نماز میگذارد و خدیجه سلام الله علیها و علی علیهالسلام بر او اقتدا میکردند و نماز میخواندند.
آیات و احادیث مربوط به عید مبعث پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله
-
-
قرآن کریم:یا أیُّهَا النَّبِی إنّا أرسَلناکَ شاهِداً و مُبَشِّراً و نَذیراً و داعِیاً إلَی اللَّهِ بِإذنِهِ و سِراجاً مُنیراًای پیامبر! ما تو را گواه و نوید دهنده و هشدار دهنده فرستادیم که به فرمان خدا به سوی او دعوت کنی و چراغی روشنی بخش باشی (احزاب، آیه ۴۶ – ۴۵)
-
-
-
پیامبر صلی الله علیه وآله:إنَّما بُعِثتُ لاُِتَمِّمَ مَکارِمَ الأخلاقِمن مبعوث شدم تا بزرگواریهای اخلاقی را کامل کنم (بحار الأنوار، ج ۱۶، ص ۲۱۰)
-
-
-
امام علی علیه السلام:أرسَلَهُ عَلی حِینِ فَترَهٍ مِنَ الرُّسُلِ و طُولِ هَجعَهٍ مِنَ الاُمَمِ و اعتِزامٍ مِنَ الفِتَنِ وَانتِشارٍ مِنَ الاُمُورِ و تَلَظٍّ مِنَ الحُرُوبِ و الدُّنیا کاسِفَهُ النُّورِ ، ظاهِرَهُ الغُرورِ عَلی حِینِ اصفِرارٍ مِن وَرَقِها و إیاسٍ مِن ثَمَرِهاخداوند او را در زمانی فرستاد که روزگاری بود پیامبری برانگیخته نشده بود، و مردم در خوابی طولانی به سر میبردند، و فتنه ها بالا گرفته و کارها پریشان شده بود، و آتش جنگها شعله میکشید، و دنیا بی فروغ و پر از مکر و فریب گشته، برگهای درخت زندگی به زردی گراییده و از به بار نشستن آن قطع امید شده بود. (نهج البلاغه، خطبه ۸۹)
-
-
-
امام مهدی علیه السلام:إنَّ اللَّهَ بَعَثَ مُحَمَّداً رَحمَهً لِلعالَمینَ و تَمَّمَ بِهِ نِعمَتَهُخداوند محمّد را برانگیخت تا رحمتی برای جهانیان باشد و نعمت خود را تمام کند. (بحار الأنوار، ج ۵۳، ص ۱۹۴)
-
مجله اینترنتی تحلیلک