تحلیل تکنیکال چیست و چه کاربردی در بورس دارد؟
تحلیل تکنیکال مطالعه رفتار و حرکات قیمت سهم در گذشته با هدف پیش بینی آینده روند قیمت سهم است. در واقع پیشبینی قیمت سهم بر اساس اتفاقات گذشته است…
تحلیل تکنیکال مطالعه رفتار و حرکات قیمت سهم در گذشته با هدف پیش بینی آینده روند قیمت سهم است. در واقع پیشبینی قیمت سهم بر اساس اتفاقات گذشته است…
الگوی AB=CD عمومی ترین و متداول ترین الگو از مجموعه الگوهای هارمونیک است.
این الگو اولین بار توسط گارتلی در سال ۱۹۳۵ در کتاب منفعت بازار سهام معرفی شد. این الگو بین نقاط CوD ارتباط منطقی بر اساس جدول تناظر برقرار کرده است.
بررسی حالات روانی بازار در امواج الیوت، موج های جنبشی در روش الیوت به این دلیل که به قیمت جهت می دهند و سمت سوی حرکت را تعیین می کنند موج جنبشی نامیده می شوند. در امواج جنبشی الیوت یکی از نیروهای صعودی یا نزولی غالب است.
همانطور که قبلاً هم مشاهده کردید تعداد زیادی ابزار برای تحلیل تکنیکال وجود دارند اما شاید مشکلترین بخش تحلیل تکنیکال تصمیمگیری در انتخاب نوع ابزار مناسب برای استفاده است. هر کدام از ابزارهای تحلیلی اطلاعات جدیدی را به ما اضافه میکند. استفاده کردن از ابزارهای مختلف که عملکردهای متفاوتی دارند و عیبهای همدیگر را میپوشانند بهترین ابزار برای تحلیل است.
شناخت و تسلط کامل بر روی ابزارهای معاملاتی در واقع تنها بخشی از چیزهای مورد نیاز برای تحقق معاملات های موفق است. برای تکمیل پروسه یادگیری و مهارت کامل در تحلیل و انجام معاملات موفق یک معاملهگر باید اهداف خود را از معاملات در بازارهای مالی مشخص کند.
ویلیام دلبرت گن William Delbert Gann یکی از مشهورترین و موفقترین معاملهگران بازارهای مالی است و از طریق پیشبینیها و معاملات خودش در بازار سهام و کالا در نیمه اول قرن بیستم نزدیک به ۵۰ میلیون دلار سود کسب کرد.
پیوت ها (pivot) نقاطی هستند که در آن ها نمودار قیمت تغییر جهت می دهد. پیوت ها که به آن ها نقاط بازگشت هم گفته می شود زمانی شکل می گیرند که نیروی عرضه و تقاضا، یکی بر دیگری غلبه کند. برای تشخیص این پیوت ها سه راه وجود دارد.
واگرایی یکی از پرکاربردترین ابزار تحلیل تکنیکال است. واگرایی در تحلیل تکنیکال به زمانی گفته می شود که قیمت سهم با اندیکاتور برخلاف هم حرکت می کنند، یعنی از هم دور می شوند و در واقع می توان گفت یکدیگر را تایید نمی کنند.
فیبو retracement یک ابزار دو نقطه ای است یعنی برای رسم آن باید روی دو نقطه از چارت کلیک کنیم. اکنون وجود ابزار فیبوناچی برای نرم افزارهای تحلیل بازار تبدیل به یک امر ضروری ده و دیگر نمی توان برنامه ای را پیدا کرد که این ابزار را نداشته باشد.
چگونه می توان از ابزار فیبوناچی فرصت های معامله پیدا کرد؟ آنچه بیشتر این دنباله را شگفت انگیز می کند وجود یک نسبت ثابت بین اعداد است. این نسبت که برابر است با ۱/۶۱۸ به نسبت طلایی فیبوناچی معروف است.