جمعه/ 2 آذر / 1403
Search
Close this search box.
پرسونا چیست - شناخت مخاطب

پرسونا چیست؟

پرسونا شرح کاملی از تمامی خصوصیات مشتری شامل جنسیت، تحصیلات، شغل، علایق، اهداف، نیازها و … است. با مشخص کردن این موارد بهتر می‌توانید مشتریان خود را بشناسید. البته پرسونا یک شخصیت خیالی است که با توجه به هدف انتخاب می‌شود.

پرسونا چیست؟

شناخت مخاطب و بازاریابی درست برای مخاطب هدف یکی از موارد بسیار مهمی است که هر کسب و کاری قبل از راه اندازی و در ابتدای راه باید به آن توجه کند. در دنیای کسب و کار اینترنتی به آن پرسونا می‌گویند و اگر شما بتوانید پرسونای مخاطب کسب و کار خود را ایجاد کنید، به راحتی می‌توانید به بازاریابی و فروش بپردازید.

این فکر که خریدار مانند شما فکر می‌کند و دغدغه‌هایی مانند شما دارد، برای کسب و کارتان بسیار مخرب است. ولی اگر بپذیرید مخاطبان شما طرز تفکر متفاوتی دارند، باعث می‌شود تصویر شفاف‌تری از مخاطبان خود داشته باشید و بهتر نیازها و خواسته‌هایشان را بشناسید.

پرسونا مهم‌ترین پارامتر و ابزاری است که

با روش‌های مختلفی به هر کسب و کار کمک می‌کند تا شناخت دقیق‌تری نسبت به افراد درگیر با کسب و کار حاصل شود.

پرسونای خریدار، پرسونای مشتری یا پرسونای مخاطب اصطلاحی است که بسیار رواج پیدا کرده است. اما پرسونا دقیقا چیست؟ چه کمکی به پیشرفت کسب و کار می‌کند؟

 

پرسونا چیست؟

برای تعریف پرسونا عجله نکنید!‌ قبل از شناخت مخاطبان خود باید خودتان را بشناسید. شاید با خود بگویید ما شناخت کاملی از خود و برندمان داریم، اما مسئله به همین سادگی نیست. شناخت و تعریف برند خود را به این که محصولات و یا خدمات شما چیست و یا اینکه محصول شما چه قابلیت‌های منحصر به فردی دارد، محدود نکنید!

پرسونا شرح کاملی از تمامی خصوصیات مشتری شامل جنسیت، تحصیلات، شغل، علایق، اهداف، نیازها و … است.

با مشخص کردن این موارد بهتر می‌توانید مشتریان خود را بشناسید. البته پرسونا یک شخصیت خیالی است که با توجه به هدف انتخاب می‌شود.

می توانید از ابزارهای آنلاین برای جمع آوری داده ها برای تعیین انواع پرسونا استفاده کنید.

شما نباید بدون داشتن آگاهی و اطلاعات کافی از خریداران خود، در انجام فعالیت هایی چون تبلیغات کلیکی و بازاریابی محتوایی شتاب زده عمل کنید. شناخت و درک خریداران، برای افزایش نرخ درآمد بر هزینه (ROI: return on investment) و تاثیرات محتوا لازم و اجباری است.

برای درک کامل گروه های مشتریان و آشنایی با ابزار پرسونا، تمام شرکت ها موظف هستند تا طراحی پرسونای خریدار (مشتری) را برای خود انجام دهند. همان‌طور که در پاراگراف های قبل گفتیم طراحی پرسونای خرید ساختگی است، در واقع این یک شخصیت کلی را از بازار ایده آل شما در ذهنتان به تصویر می کشد.

همه شما می دانید اهدافتان با توجه به مخاطبان، مختلف و متفاوت هستند و به خاطر همین باید طرح و اجراهای متفاوتی هم بسازید و با استفاده از این طرح به هدفتان برسید.

 

این مقاله تعریفی کلی از مفهوم پرسونا است، امیدواریم در مقاله های بعدی هم ما را همراهی کنید.

همچنین می توانید مطلب استارتاپ _ جذب مشتری ، اصلی ترین نیاز حیات هر کسب و کار را با کلیک بر روی تصویر زیر مطالعه نمایید.

جذب مشتری استارتاپ
جذب مشتری استارتاپ

 

مجله اینترنتی تحلیلک

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x