معرفی و بررسی مرسدس بنز ای کیو وی / خودرو ام پی وی الکتریکی بنز
شاید بد نباشد سال ۲۰۲۰ را بهار خودروهای الکتریکی بنامیم. در این سال شاهد حضور ون آمازون و حتی هامر برقی با حرکات اعجابآور آن بودیم. البته بیشتر خودروهای الکتریکی معرفی شده از نوع سواری و کلاس a و b بودند. البته سنت شکنی هم رخ داد و فورد موستانک دکه را به هم ریخت و یک خودرو فست بک در کلاس c ارائه نمود. اما بازار ام پی وی ها شاید تنها بازار رها شده در خودروهای الکتریکی است. شرکت مرسدس بنز این بازار بکر را دریافته و به همین منظور مرسدس ای کیو وی را برای این بازار ارائه نموده است.
مرسدس بنز ای کیو وی
نمای خارجی
شاید با دیدن اولین عکس از آن مدل، مدلهای A120 آمبولانس بنز در ذهن شما تداعی گردد. البته با وجود گستردگیها و مدلهای مختلفی که این شرکت روانه بازار نموده است این نوع اشتباهها قابل پیش بینی است. این کلاس در واقع به معنای واقعی یک ام پی وی است و با انواع ونها و یا خودروهای وانت سقف دار فرق دارد. در حقیقت یک خودرو بین خودروهای اس یو وی و سواری شهری فول سایز است. از این مدل در خودروهای حمل و نقل لوکس و طراحی شده بسیار استفاده میشود و کمکم جای خودروهای تشریفات را گرفتهاند.
نمای جلوی این خودرو کاملاً برگرفته از مدلهای ۲۰۲۰ است و جلو پنجره فول ساز یادآور جلو پنجرههای بزرگ نسلهای ۱۹۸۰ است. ترکیب چراغهای جلو با جلو پنجره ترکیب جذابی را ساخته است. در نمای جانبی ترکیب درها به و چینش قرینه آنها این مدل را ویژه ساخته، هر چند که درهای عقب به صورت کشویی هستند.
ستون سی این خودرو به وسیله شیشههای فول فریم ناپدید شدهاند و به نمای شیشهای و لوکسی تبدیل شده است. در این میان اگر ستون بی هم به وسیله شیشهها استتار میشد نمای جانبی توسط دو خط به چرخ های عقب میرسید. در نمای عقب این خودرو به نظر میرسد طراح فراموش کرده که این خودرو قرار نیست یک خودروی تجاری باشد و کاملاً بدون صاف و بدون حجم سازی است. تنها رکاب عقب یادآور یک خودروی لوکس است.
مرسدس بنز ای کیو وی
نمای داخلی
با باز نمودن در این خودرو سه ردیف صندلی تک مشاهده میشود که در این حالت اولین جملهای که به ذهن خطور میکند این است که این یک خودروی وی آی پی است. صندلیهای عقب روی ریلها قرار دارند و این توانایی را دارند که فاصله آنها تغییر کند. حتی میتوان چینش آنها را تغییر داد و ردیف عقب را بهصورت رو به روی هم چیدمان نمود. تمامی صندلیها دارای نگهدارنده آرنج تاشو هستند. همچنین به کمربند ایمنی با سه نقطه اتصال مجهز هستند. برای نگهداری لیوان هم در کنار بدنه محفظههایی در نظر گرفته شده است که البته چندان هم چنگی به دل نمیزند. نورپردازی برای هر فرد در کنار سقف شاید نکته جالب و نه تنها جذاب این خودرو باشد. البته چینش صندلیها با توجه به درخواست مشتریها میتواند به اعداد ۶، ۷ و ۸ سرنشین تغییر یابد.
این خودرو در نسخه پرمیوم پلاس دارای یک سیستم تعلیق بادی به همراه سیستم صوتی حرفهای و رینگهای ۱۸ اینچی خواهد بود که البته کمی گران خواهند بود.
مرسدس بنز ای کیو وی
موتور و باتری
این ون ۳۵۰۰ کیلوگرمی میتواند به وسیله باتری لیتیوم یونی ۹۰ کیلووات ساعتی خود که شارژ کامل دارد تا ۳۴۰ کیلومتر را پیمایش نماید. البته این مقدار کم نیست و برای مصارف شهری و حتی بین شهری و فرودگاه تا شهر نیز برد کافی است. این خودرو بهوسیله فناوری شارژ خود میتواند در مدت زمان ۴۵ دقیقه از ۱۰درصد به ۸۰ درصد شارژ برسد. این خودرو توسط موتور ۲۰۱ اسب بخاری الکتریکی و یک گیربکس ضریب ثابت نیرو را به محور جلو منتقل مینماید. این غول ۳.۵ تنی میتواند به حداکثر سرعت ۱۶۰ کیلومتر در ساعت برسد.
ترمزهای این خودرو بهگونهای طراحی شدهاند که اتلاف انرژی را به انرژی تبدیل نمایند. در واقع موتور این خودرو قابلیت ژنراتوری دارد.
سخن پایانی
این خودرو با قیمت ۲۵ هزار یورو بیش از نمونه بنزنی خود تولید خواهد شد و از نظر قیمتی با قیمت پایه اس کلاس برابری خواهد نمود. البته بازار هدف این دسته خانوادههای پر جمعیت و شرکتهای تجاری است و به نوعی برای شهرهای با ترافیک بالا گزینه مقرون بهصرفه ای است.
مجله اینترنتی تحلیلک