عدس طبع سرد و خشک دارد و سودا زاست، اما مصرف به اندازه آن همراه با مصلحاتش برای حفظ سلامت بدن لازم و ضروری است. عدسی کم عدس و آبکی صبحانه ای مفید به حساب می آید و در تمام سال می توانید این صبحانه مقوی را میل کنید. با ما همراه باشید تا با خواص عدسی و مصلحات آن آشنا شوید.
بیشتر بخوانید: فواید چای سبز و چای سفید یا پشمکی و بررسی مضرات آنها
خواص عدسی
این غذای عالی در پیشگیری و درمان سرماخوردگی و بیماری های ویروسی موثر است. تقویت کننده قوای جنسی مردان، رفع کننده کم خونی، تنظیم کننده کلسترول و قند خون، مقوی معده، قلب و چشم است. بهبود دهنده خلق و خو، کاهنده استرس، شیر افزا، برطرف کننده خشکی چشم، تسکین دهنده التهاب پوستی مثل آلرژی و حساسیت، کاهنده حرارت بدن و…. نیز است.
مصلحات عدسی
چنانچه این خوراک با مقداری بلغور جو پخته شود، خشکی اش اصلاح شده و مصلح سردی این غذا نیز گلپر، روغن کنجد، زیره و دارچین است.
توصیه می شود افراد سرد مزاج و صاحبان معده های ضعیف در مصرف بیش از حد این خوراک مفید احتیاط کرده و آن را با مصلحاتش میل کنند.
بیشتر بخوانید: عدسی یک غذای مفید و خوشمزه
طرز تهیه صحیح عدسی در خانه
مواد لازم
- عدس خیس خورده ۲ لیوان
- آب ۲ لیتر
- نمک، زرد چوبه، فلفل، دارچین، زنجبیل و گلپر به میزان دلخواه
- روغن کنجد ۲ قاشق سوپ خوری
- پیاز ۲ عدد
طرز تهیه
عدس را با آب، نمک، مقداری زردچوبه، فلفل و زنجبیل بپزید. پیاز تفت داده شده را با روغن کنجد و زردچوبه و کمی دارچین به مواد نیم پز اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم پخته و جا بیفتد. دقت کنید که نمی خواهیم عدسی خیلی غلیظ شود.
استفاده از مقداری پودر گلپر در هنگام مصرف می تواند بهبود دهنده خواص و مزاج این خوراک خوشمزه و مفید بوده و طعم و عطر بهتر و دلپذیرتری ایجاد کند.
برای سلامت خود و خانواده در این روزها از مواد غذایی سالم و مقوی استفاده کنید.
با تشکر از دکتر علیرضا یارقلی
مجله اینترنتی تحلیلک