روز همدان ۱۴۰۳ به همراه نکات خواندنی
همراهان ارجمند مجله اینترنتی تحلیلک، روز همدان ۱ شهریور است. در این مطلب تاریخ دقیق روز همدان ۱۴۰۳ را به همراه نکات خواندنی و هرآنچه که باید درباره این روز بدانید را برای شما آورده ایم. امیدواریم از مطالعه این مطلب لذت ببرید…
روز همدان ۱۴۰۳
روز همدان ۱ شهریور است.
روز همدان ۱۴۰۳
روز همدان ۱۴۰۳ مصادف با پنجشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۳، ۱۶ صفر ۱۴۴۶ و ۲۲ آگوست ۲۰۲۴ است.
هرودوت تاریخ بنای همدان را در سدهٔ هشتم پیش از میلاد در دوران مادها بهدست دیاکو ذکر کرده است. مادها این شهر را هگمتانه نامیدند و همدان صورت جدید هگمتانه است. استان همدان از لحاظ جمعیت چهاردهمین و از لحاظ مساحت بیست و سومین استان کشور محسوب میگردد.
روز همدان ۱۴۰۳
روز همدان ۱۴۰۳
همدان شهری در دامنههای کوه الوند و قدیمیترین شهر ایران است که قدمت آن به بیش از سه هزار سال میرسد. شهری که از بدو شکلگیری همواره و در کوران همه حوادث روزگار پابرجا و دارای سکنه بوده و اکنون نیز یکی از کلانشهرهای کشور به شمار میرود.
استان همدان به لحاظ علمی، فرهنگی، تاریخی و گردشگری از گذشته تا امروز صاحب جایگاه والایی بوده است، نخستین پایتخت اولین سلسله حکومت ایران و داشتن سه هزار سال قدمت تاریخی و فرهنگی و در کنار این قدمت تاریخی، وجود مفاخر گرانقدری از بوعلی سینا و باباطاهر تا میرزاده عشقی و عین القضات و… باعث شده که همیشه همدان در حوزه مفاخر و بزرگان و در حوزه ایثار و شهادت مورد توجه باشد و نام همدان در رسانهها شنیده شود.
روز همدان ۱۴۰۳
این استان با ۲۰٬۱۷۳ کیلومتر مربع وسعت، از سمت شمال به استانهای زنجان و قزوین، از سمت جنوب به استان لرستان، از سمت شرق به استان مرکزی و از سمت غرب به استانهای کردستان و کرمانشاه محدود شدهاست. این استان بین مدارهای ۳۳ درجه و ۵۹ دقیقه تا ۳۵ درجه و ۴۸ دقیقهٔ عرض شمالی از خط استوا و ۴۷ درجه و ۳۴ دقیقه تا ۴۹ درجه و ۳۶ دقیقهٔ طول شرقی از نصفالنهار گرینویچ قرار گرفته و شامل ۹شهرستان، ۲۵ بخش، ۳۰ شهر، ۷۳ دهستان و ۱۲۱۰روستا است.
بیشتر بخوانید: معرفی استان همدان / به همراه نقشه استان و شهرستان ها
همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین بوده و به شایستگی این نام صاحب جایگاهی والا در عرصه فرهنگ و تاریخ و تمدن در کشور است چرا که از لحاظ تاریخی و فرهنگی قدمتی فراتر از سه هزار سال دارد و نخستین پایتخت اولین سلسله حکومت ایران بوده است.
این شهر دانشمندان، مشاهیر، مفاخر و شاعران بزرگی، چون رشیدالدین فضلالله همدانی، سید جمال الدین اسدآبادی، عین القضات، باباطاهر، کلیم کاشانی، مفتون همدانی، میرزاده عشقی و… را در خود پرورانده است.
همدان امروز یکی از پنج شهر گردشگری و تاریخی کشور محسوب میشود. وجود آثار تاریخی و فرهنگی با قدمت چندهزار ساله در همدان، همچون تپه هگمتانه، گنبد علویان، برج قربان، موزه تاریخ طبیعی، حمام قلعه، موزه مشاهیر، کتیبههای گنجنامه و جاذبههای طبیعی منحصربهفرد جایگاه این شهر را به عنوان یکی از مقاصد گردشگری در ایران و جهان تثبیت میکند.
وجود آرامگاه شیخ الرئیس بوعلی سینا در همدان سبب شده تا یکم شهریور ماه زادروز حکیم هزارهها که به عنوان روز پزشک در تقویم نامگذاری شده، با نام روز همدان تعیین شود.
روز همدان ۱۴۰۳
روز همدان ۱۴۰۳
همدان در روزگار، ماد، هخامنشیان، اشکانیان، ساسانیان، آل بویه و سلجوقیان یکی از پایتختهای کشور بوده است.
در مورد زمان و چگونگی احداث و نام بنیانگذار شهر همدان بین روایتهای مورخین و جغرافیدانان یونانی و همچنین مابین مورخین اسلامی اختلاف نظر وجود دارد. به گفتهٔ هرودوت این شهر را نخستین شاه ماد دیاکو بنیان نهاده است.
بیشتر بخوانید:
- گنجنامه همدان سنگ نوشته هایی از دوران داریوش و خشایارشاه
- غار علیصدر همدان
- آرامگاه باباطاهر همدان
- آرامگاه ابوعلی سینا همدان
- تپه هگمتانه همدان
مجله اینترنتی تحلیلک