کاربرد اندیکاتور میانگین متحرک
پس از آموزش اندیکاتور میانگین متحرک یا MA اکنون به موارد کاربرد این اندیکاتور می پردازیم.
موارد کاربرد میانگین متحرک
۱- شناسایی روند
یک روند هنگامی رو به بالا یا صعودی خواهد بود که:
-خط میانگین متحرک زاویه حرکت صعودی (در حدود ۳۰ درجه یا بیشتر) دارد.
-خط قیمت تلاش به بالاتر بودن از خط میانگین متحرک دارد.
-یک میانگین متحرک با دوره کوچکتر، میانگین متحرکی با دوره بزرگتر را به سمت بالا قطع کرده باشد.
بیشتر بخوانید: آموزش اندیکاتور میانگین متحرک (MA) و کاربرد آن در تحلیل تکنیکال
تمام مشخصات گفته شده در بالا برای یک روند نزولی به صورت برعکس صادق است.
نکته قابل توجه این است که اگر از میانگین متحرک های با دوره زمانی (period) ۵۵ و بیشتر استفاده کنید، زاویه حرکتی ۱۰ درجه نیز نشاندهنده وجود روند در نمودار قیمت است.
به عبارت دیگر هر چه دوره میانگین متحرک مورد استفاده کوچک باشد حساسیت و نیز زاویه حرکتی که برای نشان دادن روند از خودش نشان میدهد بیشتر است و هرچه دوره میانگین متحرک مورد استفاده بزرگتر باشد از حساسیت و همچنین زاویه حرکتی کمتری برخوردار است.
۲- شناسایی سطوح support و resistance قیمت
اغلب میانگین متحرک هایی با دورههای بزرگ را میتوان به عنوان سطوح حمایت و مقاومت آینده قیمت در نظر گرفت و علاوه بر آن با توجه به نقش ذکر شده از سطوح حمایت و مقاومت تعیین شده از این روش میتوان به عنوان منطقهای برای قرار دادن حد سود و حد ضرر نیز استفاده کرد.
بیشتر بخوانید: آموزش و نحوه استفاده از اندیکاتور استوک استیک (stochastic) در تحلیل
۳- شناسایی نقاط breakout
میانگین متحرک میتواند همانطور که قبلاً نیز گفته شده به فیلتر نوسانات آنی باشد؛ در واقع به صورت ابزاری برای شناسایی هر گونه افزایش شدید در جمع معاملات و در نتیجه آغاز حرکت شدید قیمت عمل کند.
برای تشخیص و شناسایی نقطه آغاز حرکت شدید ذکر شده (breakout) به سادگی میتوان به شکل آرایش میانگین متحرک توجه کرد.
علاوه بر این در حالتی که بازار در حداقل حجم معاملات قرار دارد خط میانگین متحرک نیز اغلب به صورت کاملاً افقی قرار میگیرد، حالا در صورت آغاز پدیده (breakout) یا حرکت ناگهانی قیمت، خط میانگین متحرک نیز معمولاً پس از اندک زمانی زاویه صعودی شدیدی به خود میگیرد.
در واقع میتوان گفت هر چه زاویه خط میانگین متحرک نسبت به صفر درجه بیشتر باشد در واقع سرعت حرکت بازار بیشتر بوده است.
بیشتر بخوانید: آموزش اندیکاتور سهمی وار (SAR)
۴- شناسایی تغییرات جنبش قیمت Momentum
همانطور که میدانید به تصور بسیاری از معاملهگران، اندیکاتور میانگین متحرک صرفاً یک اندیکاتور روند نما حساب میشود و بنابراین از آن نمیتوان در سنجش دیگر مشخصههای بازار استفاده کرد؛ اما اینجا نکتهی خلاف این موضوع را بیان میکنیم.
اگر تاکنون از دو میانگین متحرک با دورههای زمانی کوتاه و بلندمدت در تحلیل نمودار قیمت استفاده کرده باشید مطمئنا به فاصله بین دو خط میانگین متحرک نیز پی بردید.
این فاصله را میتوان اینگونه تعریف کرد؛ یک حرکت صعودی در نمودار قیمت باعث میشود میانگین متحرک کوچکتر با سرعت از زاویه بیشتری نسبت به میانگین متحرک بزرگتر حرکت کند. به عبارت دیگر خط قیمت در حرکتهای شدید صعودی یا نزولی به میزان بیشتری از میانگین متحرک بزرگتر نسبت به میانگین متحرک کوچکتر فاصله خواهد گرفت.
در این حالت به فاصله بین دو میانگین متحرک میتوان به دید ابزاری برای سنجش تغییرات قیمت نگاه کرد.
بهطوری که هر گاه فاصله بین دو میانگین متحرک به حداقل برسد میتوان به کاهش شدید جنبش و در مقابل افزایش ناگهانی این فاصله نشانگر افزایش پتانسیل و حرکت و سرعت حرکت قیمت خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
آموزش و نحوه استفاده از اندیکاتور بولینگر باند (Bollinger Bands) در تحلیل
مجله اینترنتی تحلیلک